Obavijesti

News

Komentari 46

Susjedi američkog psiha: 'Brata je držao okovanog, progoni me to lice. Neka kazne monstruma'

Susjedi američkog psiha: 'Brata je držao okovanog, progoni me to lice. Neka kazne monstruma'
5

Nikad neću zaboraviti lice tog mladića, onako mršavog i ispijenog, vezanih ruku i nogu, rekla nam je jedna od susjeda Amerikanca (38), koji je izgladnjivao i vezao brata (31).

VIDEO

Dobro se sjeća tog 14. kolovoza, kad su policija i Hitna pomoć došli na intervenciju u kuću u zagrebačkom Susedgradu. Prizor koji su zatekli sledio im je krv u žilama.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI

Pokretanje videa...

vijesti 01:15

- Ruke su mu bile vezane na leđima, a oko nogu su mu bili okovi. Dok su djelatnici Hitne pokušavali razgovarati s njim, prvo je stajao, no kako je bio užasno slab, donijeli su mu stolicu da može sjesti. Lice tog mladića proganja me već 100 dana i iskreno se nadam da će taj monstrum odgovarati za sve što je počinio - govori susjeda moleći za anonimnost.

Do stravičnog otkrića policija je došla nakon dojave druge susjede koja je vidjela visokog, mršavog mladića kako kopa po kanti za smeće tražeći hranu.

Skrbnik bratu s autizmom

Ta slika toliko ju je uznemirila da ne želi o tome razgovarati niti se toga prisjećati.

Odmah je nazvala policiju. Dolaskom na mjesto događaja u dvorištu nije bilo nikoga. Stoga su policajci pokucali na vrata kuće s velikim ograđenim dvorištem. Otvorio im je američki državljanin s trajnim boravkom u Hrvatskoj te ih pokušao uvjeriti da je sam u kući. No provjerom u evidenciji brzo su utvrdili da muškarac ima brata koji je s njim došao u Hrvatsku iz Amerike. Taj brat, doznajemo, ima autizam i 38-godišnjak mu je bio skrbnik.

- Nije ih pustio u kuću, nego je tražio nalog. Stoga su se policajci vratili s nalogom za pretragu - kaže nam susjed.

Kako je pisao Jutarnji list, sklupčanog muškarca koji je izgledao kao da je bio u koncentracijskom logoru policajci su pronašli u kupaonici kuće.

Oko ruku je imao plastične narančaste vezice, a na nogama lisice. Nisu uspjeli s njim komunicirati jer je mladić na svako pitanje samo tužno mrmljao.

Zbog vrlo lošeg zdravstvenog stanja u kojem je bio žrtvu su prvo prevezli u jednu zagrebačku bolnicu, a čim se malo oporavio, zbrinuli su ga u odgovarajućoj ustanovi. Njegov brat je zaradio kaznene prijave za obiteljsko nasilje i protupravno oduzimanje slobode te mu je određen istražni zatvor.

Još je šokantnije otkriće koje je policija pronašla u dvorištu skrivenom od pogleda visokom drvenom ogradom i gustim raslinjem. Amerikanac je u njemu iskopao rupu duboku oko metar i 60-ak centimetara širine.

- Iskopao mu je grob. Nema što drugo biti tih dimenzija. Susjeda, koja ima kuću odmah do dvorišta, znala ga je viđati kako hoda s lopatom u ruci. Već je mislila zvati policiju jer ju je to zabrinulo, a onda se ovo dogodilo - priča naš sugovornik.

Dodaje da joj je osumnjičeni znao baciti loptu u dvorište, a zatim bez pitanja otvoriti ogradu i sam ući po nju.

- Ona je uvjerena da je provjeravao što se i koliko vidi iz njezina dvorišta jer je rupa koju je iskopao vrlo blizu njezina roštilja - dodaje naš sugovornik.

Kako je među rijetkima u ulici koji zna engleski, znao je popričati s Amerikancem.

Brata nitko prije nije vidio

- Činio se simpatičnim, ali vidjelo se da je malo specifičan. Svašta je pričao, da ima ženu na Pantovčaku, curu u Dragonošcu... Pomislio sam, zna li on uopće gdje je Dragonožec? Bilo nam je čudno što radi ovdje, mislim ne što radi u Zagrebu, nego kako je od svih stanova i kuća koje se iznajmljuju izabrao baš ovu - čudio se susjed.

Više susjeda s kojima smo razgovarali potvrdili su nam da su Amerikancu znali dolaziti prijatelji tijekom lockdowna.

- To su dečki, 20-ak godina, uglavnom tu iz kvarta. Viđali smo ih kako sjede na klupici u dvorištu i puše. Razmišljali smo prijaviti policiji te ‘korona partyje’, no nikad nisu vikali ni radili probleme - pričaju susjedi. Kažu i da je vlasnik povremeno dolazio pokositi travu te da je muškarac živio na toj adresi negdje od jeseni 2019., a ne od veljače, kako se pisalo. Brata do 14. kolovoza nikad nisu vidjeli.

Osumnjičeni Amerikanac je od 2016. do 2018. radio kao vanjski suradnik u jednoj zagrebačkoj školi stranih jezika kao izvorni govornik engleskog jezika. Suradnju su prekinuli sredinom 2018. i od tada nemaju nikakve informacije o njemu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa