Ministri o Crnojinoj aferi: 'To nije u redu, ali ne bih o tome' | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 47

Ministri o Crnojinoj aferi: 'To nije u redu, ali ne bih o tome'

Ministri o Crnojinoj aferi: 'To nije u redu, ali ne bih o tome'
4

Ministri uoči sjednice nisu željeli komentirati aferu u kojoj se našao ministar branitelja Mijo Crnoja. Kažu da je to tema za uži kabinet i da nisu upućeni

VIDEO

Novi ministri na današnjoj prvoj sjednici Vlade Tihomira Oreškovića podnijet će izvješća o primopredaji ministarstva koja su naslijedili od svojih prethodnika iz Kukuriku koalicije.

Ministar gospodarstva Tomislav Panenić rekao je uoči sjednice da je zatekao zavodoljavajuće stanje.

- Na meni je sada da dam nove smjernice, da svoj tim postavim tako da možemo nastaviti s kvalitetnim radom. Nadam se da će rezultati biti vidljivi u kratkom roku - rekao je Panenić.

VIDEO

Bez komentara na Crnoju

Ministrica uprave Bernarda Jurlina Alibegović rekla je da je preuzela sređeno ministarstvo.

- N ašla sam zaista motovirane službenike i namještenike koji su odradili dobar posao i o tome ću izvjestiti na sjednici Vlade.

Na pitanje smatra li da ministar branitelja Mijo Crnoja treba podnijeti ostavku zbog afere, Jurlina Alibegović kaže da je to tema za uži kabinet i Vladu. Nije željela odgovoriti smatra li da je Crnoja uteg za novu Vladu.

- Meni je teško komunicirati na tu temu. Ja se bavim temama svojim temama koje  se odnose na javnu upravu lokalnu i regionalnu samoupravu, informatizaciju javne uprave. I to su teme o kojima ću rado razgovarati - rekla je.

Na upit smatra li učinkovitom upravu kojoj treba 24 sata da ispita Crnojin slučaj i donese odluku, Jurlina kaže da svaki zakon i prekršaj zakona treba pažljivo ispitati , svaki element analizirati i odmjeriti.

- Budući da nisam pravnica, to mi je teško odgovoriti - dodala je.

VIDEO

Nisam stigao zbog posla proučavati sve ono što je bilo dostupno u javnosti. Doista nisam kompetentan donijeti kvalitetan sud o tome, rekao je ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović upitan bi li Crnoja trebao ostati ministar ili napustiti Vladu.

Na tezu kako je sam Crnoja priznao da ne živi na mjestu na kojem je prijavljen, Dobrović je rekao:

- Dobro, to nije u redu ali ne bih htio o tome - a nije htio reći ni kako bi  on postupio u takvoj situaciji kazavši da je sada "u drugom fokusu“.

Ni ministar graditeljstva Lovro Kuščević nije se htio upuštati u komentiranje slučaja Crnoja.

- Ja se zaista nisam upuštao u tu problematiku, pa čak ni vijesti niti novine nisam čitao ni slušao tako da ne mogu o detaljima, ne znam o čemu se radi - rekao je novinarima.

Na upit novinara je li čudno što Crnojina baraka u Samoboru ima kućni broj, kazao je da treba pogledati kako i na koji način je izdano rješenje.

- Treba to rješenje pročitati, ako je u skladu sa zakonom izdano, onda nije ništa čudno. Ako nije, onda je to stvar o kojoj treba ozbiljno razgovarati - rekao je Kuščević.

Dodao je kako je njegov (Kuščevićev) životopis "čist", a na pitanje je li Crnoja postao prevelik uteg za Vladu kazao je da će se to procijeniti "na jednom kolektivnom tijelu, Vladinom, pa će donijeti odluku".

Šustar pohvalio rukometaše

Ministar obrazovanja i sporta Predrag Šustar zahvalio je bivšem ministru Vedranu Mornaru na sjajnoj primopredaji. Kazao je da je bila vrlo korisna i kolegijalna.

- Mi smo jedna država i moramo se učiti tom kontinuitetu i to isticati - rekao je Šustar. Pohvalio je naše rukometaše koji su ušli u polufinale Europskog prvenstva.

- Jako sam ponosan na njih. Svaka čast dečki. U svim ovim vijestima koje imamo to je prekrasno i trebamo to istaknuti - rekao je Šustar dodajući da je proslavio diskretno.

VIDEO
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 47

VIDEO

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži
POLICIJA MOLI ZA POMOĆ

Muškarac šipkom napao mladu ženu u Splitu i seksualno ju napastovao - policija ga traži

Osobe koje eventualno raspolažu s informacijama vezano uz ovaj događaj  pozivamo da dođu u najbližu policijsku postaju ili nazovu  policiju na broj 192, mole iz policije

Josipovo tijelo i dalje leži u Dublinu: 'Ovo još nismo imali. Pitanje je tko će sve to platiti'
PRETUKLI GA DO SMRTI

Josipovo tijelo i dalje leži u Dublinu: 'Ovo još nismo imali. Pitanje je tko će sve to platiti'

Josip Štrok (31) je u ožujku nasmrt pretučen u Dublinu. Tijelo je još u Irskoj jer su njegovi rastavljeni roditelji podnijeli dva zahtjeva za povratak tijela
Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala
FOTO - UOČI UTAKMICE EURA

Muškarac sa sjekirom napadao prolaznike kod navijačke zone u Hamburgu. Policija ga upucala

Napadač je kod sebe imao i zapaljivu napravu poput Molotovljevog koktela. Napadač je ozbiljno ozlijeđen i pruža mu se liječnička pomoć.