News

Komentari 91

Šustar: U reformu obrazovanja treba uključiti i Hrvate iz BiH

Šustar: U reformu obrazovanja treba uključiti i Hrvate iz BiH

Predrag Šustar se zauzima da se predstavnike političkih i obrazovnih vlasti Hrvata u BiH uključi u rad povjerenstva za obrazovnu reformu

Tehnički ministar znanosti, obrazovanja i sporta Predrag Šustar zauzeo se nakon dvodnevnog posjeta i susreta s predstavnicima političkih i obrazovnih vlasti Hrvata u BiH da se njihove predstavnike uključi u rad povjerenstva za obrazovnu reformu kao dio strategije snažnijeg povezivanja Hrvatske sa sunarodnjacima.

"Obrazovanje i znanost su najbolji način povezivanja Hrvata između iseljene Hrvatske i matične zemlje, a napose s Hrvatima u BiH kao njihovoj drugoj domovini. Nemoguće je ići u obrazovnu reformu bez da i njih uključimo u rad povjerenstva", rekao je Šustar u izjavi za Hinu. 

Dodao je da je s hrvatskim kolegama u BiH razgovarao i o procesu reformi koje se provode u Hrvatskoj te ih izvijestio o radu novog povjerenstva. 

"Bilo bi jako važo da se čim prije povežemo s kolegama iz BiH, prije svega u županijama gdje imamo odličnu suradnju od prije s našim Hrvatima. Bilo bi dobro da se novim voditeljima i novom povjerenstvu da do znanja da se čim prije i što bolje povežemo s kolegama zato što je to nama korisno ali i kolegama ovdje“, rekao je hrvatski ministar znanosti, obrazovanja i sporta.  

Ministar Šustar istaknuo je da od rada toga povjerenstva ovisi budućnost Hrvatske i Hrvata u BiH. S kolegama je razgovarao i o iskustvima u osnovnoškolskom i srednjoškolskom obrazovanju.  

Najavio je i skori posjet Svečilištu u Mostaru s čijim će predstavnicima razgovarati o mogućim zajedničkim projektima i suradnji. 

Budućoj vladi poruke možete ostavljati - OVDJE.

Najčitaniji članci