Obavijesti

News

Komentari 10

Sva Putinova lica: Od lovca i pilota do 'nobelovca' i bajkera

Sva Putinova lica: Od lovca i pilota do 'nobelovca' i bajkera
20

Vladimir Putin obožava izazove, sport i životinje, a njega vole Rusi. U dane najveće popularnosti narodu i svijetu redovito je demonstrirao svoje mnogobrojne talente...

VIDEO

Bivši predsjednik, sadašnji premijer pa možda i budući stari novi predsjednik Ruske Federacije, Vladimir Vladimirovič Putin je čovjek za sve. Osim što je već u dva mandata kao vođa i premijer, a sve izglednije i u trećem, pokazao da zna voditi državu, ovaj sveprisutni državnik i bivši KGB-ovac svako malo iznenađuje svijet. 

Voli pokazivati kako je snažan i neslomljiv pa ubija tigrove, upravlja avionima i druži se s opasnim bajkerima. Nedavno su mu prijatelji Kinezi iskazali čast Konfucijevom nagradom za mir za koju su kandidati bili i njemačka kancelarka Angela Merkel i kineski znanstvenik Yuan Longping. 

Da obožava sport, među kojima najviše borilačku vještinu judo, odavno je poznato. Nositelj je crnog pojasa i njegov ga je narod, ali i cijeli svijet imao više puta prilike vidjeti kako lakoćom obara protivnike. Nedavno je s trenutačnim predsjednikom Dmitrijem Medvedevim zaigrao badminton. A kada snažni Putin zaigra neki sport, on postaje zakon. Tako su se ubrzo nakon njihovog ''obračuna'' tanašnim reketima pojavile glasine kako će badminton postati obavezan sport među ruskim vojnicima.

Medvedev i Putin su dobri prijatelji i mnogo toga rade zajedno. Krajem listopada na farmi u regiji Stavropolj svaki je sjeo u svoj kombajn te su ubrali gotovo šest tona kukuruza. 

Svoj svestrani duh Putin je pokazao i na festivalima bajkera koje redovito posjećuje. Obožava izazove pa se do sada već penjao po stijenama, ronio, ubio tigra, vozio bolid Formule 1, gađao leoparda puškom za uspavljivanje pa čak i pjevao. Većina Rusa u njemu vidi neustrašivog, ali šarmantnog ruskog Jamesa Bonda čija je misija da spašava naciju. Iako mu prema posljednjim anketama podrška pada, među njegovim obožavateljima ima i mladih i starih, a i seksi aktivistice mu daju podršku dok polugole pjenom trljaju isključivo automobile ruske proizvodnje.

Vole ga sve manje

Ipak, popularnost mu je na najnižoj razini u posljednjih 10 godina. Rusi sve manje podupiru njegovu stranku Jedinstvena Rusija, a sve manje je popularan i Dmitrij Medvedev. Prema anketi iz listopada, Putina podupire 66 posto Rusa, a stranku 51 posto ispitanih. Za usporedbu, tjedan ranije stranku je podupiralo 60 posto građana. Neki stručnjaci vjeruju kako je pad nagli pad popularnosti rezultat objave Medvedeva i Putina da će se nakon predsjedničkih izbora 4. prosinca jednostavno zamijeniti za pozicije. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je