Obavijesti

News

Komentari 36

Sve dobro dolazi od Europske unije. Sve loše dolazi od HDZ-a. A Europska unija spašava HDZ

Sve dobro dolazi od Europske unije. Sve loše dolazi od HDZ-a. A Europska unija spašava HDZ

HDZ upravo na Europskoj uniji gradi predizbornu kampanju za ostanak na vlasti, gdje se dobrim vijestima temeljenima na pomoći EU zatrpavaju kosturi HDZ-ove destruktivne vladavine. EU nosi blagostanje - i za HDZ.

VIDEO

Sve dobro u ovoj državi dolazi od Europske unije. 

Sve loše dolazi od HDZ-a. 

Pelješki most financiran europskim novcem, uvođenje eura i ulazak u Schengen, novac za obnovu, novac za državni proračun, fondovi za razvoj gospodarstva, borba protiv korupcije, lov na kompromitirane ministre... Sve to dolazi od EU.

A zatim na scenu stupa HDZ.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Katastrofalna obnova, korumpirani ministri, krađa europskog novca, kupovanje socijalnog mira proračunskim novcem, kriminal na svim razinama, lokalni šerifi...

Na EU jaslama

I onda ono najgore: ovakav HDZ upravo se zahvaljujući Europskoj uniji, njezinoj pomoći i politici, održava na vlasti. Kao što je EU održavala na vlasti režime poput Viktora Orbana u Mađarskoj, ili one u Poljskoj, Slovačkoj, Češkoj i drugim državama gdje su autokratski, korumpirani i iliberalni režimi cvjetali na jaslama Europske unije.

"Dubravka šalje 700 milijuna eura da se nađe pred Božić", bubnuo je jučer premijer Andrej Plenković na konferenciji o Nacionalnom planu oporavka i otpornosti, referirajući se na najavu Dubravke Šuica, potpredsjednice Europske komisije, da će Hrvatskoj biti isplaćena druga tranša europskih sredstava.

Ukupno 2,2 milijarde eura do kraja godine.

Darovi Bruxellesa

I tako, sve dobre vijesti koje Plenković plasira u javnost naslanjaju se na Europsku uniju: od Pelješkog mosta, preko Schengena i eura, do financijskih darova koje dijeli iz proračuna, pa i kroz povećanje plaća saborskim zastupnicima, Vladi i lokalnim dužnosnicima.

A ti europski darovi i pomoć iz Bruxellesa pokrivaju sve HDZ-ove marifetluke: Inu, korupciju, šest obnovljenih kuća na Baniji, namještanje poslova, izmišljene aplikacije za rodbinu, ministre u zatvoru...

Europska unija tako čini HDZ-u uslugu kakvu je činila režimima u Mađarskoj, Poljskoj i drugim zemaljama u kojima su autokrati preživljavali zahvaljujući europskom novcu. Kupovali glasove, socijalni mir, lažno blagostanje, političku apatiju i pasivnost. 

Baš kao u Hrvatskoj.

Plenki na raspinjalu

Gdje HDZ upravo na Europskoj uniji gradi predizbornu kampanju za ostanak na vlasti, gdje se dobrim vijestima temeljenima na pomoći EU zatrpavaju kosturi HDZ-ove destruktivne vladavine.

A Plenković se tu nalazi na političkom raspinjalu: njegova ambicija vuče ga prema Europskoj uniji gdje koristi svoj utjecaj u Bruxellesu za pomoć Hrvatskoj, a HDZ ga s druge strane vuče u žitko blato korupcije, kriminala, nesposobnosti, strančarenja, nepotizma...

Kad Plenković kaže da "Dubravka šalje 700 milijuna eura da se nađe za Božić", zapravo želi reći da Šuica njemu šalje taj dar za Božić, s kojim će on mahati u kampanji za novi mandat.

I tako, bez Europske unije nema hrvatskog napretka - ili makar preživljavanja - ali uz takvu pomoć Europske unije Hrvatska je doslovno osuđena na vladavinu HDZ-a.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje