Obavijesti

News

Komentari 33

Sve mu izgorjelo: Nepokretan se sam izvukao iz plamena

Sve mu izgorjelo: Nepokretan se sam izvukao iz plamena
5

Matija Gržan, nepokretni mladić, boravio je u vikendici u Karlovcu. Kuća je u petak uništena u požaru. Matija je srećom neozlijeđen. Kućicu mu je sagradio otac Zdravko

VIDEO

Čuo sam pucketanje i vidio plamen iz razvodne kutije kod stropa iz kojeg se i zaiskrilo. Sišao sam s kreveta na kolica i brzo izišao iz kuće. Uzeo sam mobitel i pozvao vatrogasce. Vatra se brzo proširila i zahvatila cijelu kuću. Ništa nije ostalo, sa suzama govori Matija Gržan, nepokretni mladić.
On je stopostotni invalid koji boravi u drvenoj kućici, vikendici u Bledskoj ulici u Karlovcu, u kojoj je u petak ujutro oko 7 sati izbio požar. Vatrogasci su brzo stigli, ali nisu mogli spasiti kućicu. Vatra ju je progutala u trenu. Pucketanje vatre čuo je i prvi susjed i Matijin rođak, Dragomir Gržan, koji je Matiju zatekao u kolicima poluodjevenog na dvorištu.
- Pokušao sam vodom iz crijeva gasiti vatru, ali plamen je bio prejak. Polijevao sam vodu po drvima i krovu da se vatra ne proširi. Sve se događalo u nekoliko skundi, a vrlo brzo su stigli i vatrogasci – govori Dragomir. Svime je posebno potresen Matijin otac Zdravko koji se brine o njemu i za kojega je i sagradio kućicu.
- Desetak minuta prije požara bio sam kod Matije. Tu je tijekom ljepšeg vremena, a preko zime je doma u našem stanu. Matija je od rođenja nepokretan, oduzet mu je donji dio tijela. Kako bi mu olakšao i uljepšao život sagradio sam mu ovu kućicu u kojoj je obožavao boraviti - govori otac. Kaže da mu je u kućici bilo sve dostupno pa je volio biti u njoj, gdje se družio i s prijateljima. Svakog dana ga prije i poslije posla obilazi i pomaže mu oko osobne higijene, a tako je bilo i u petak prije požara. Kaže, sad je najbitnije da Matija nije ozlijeđen.

Kako su Matiji dokumenti izgorijeli u požaru svi koji mu žele pomoći da mu se izgradi nova, novac mogu uplatiti na tekući račun njegova oca otvoren u HPB banci na ime Zdravko Gržan, broj računa: HR 80 2390 0013 2084 8285 4.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C