Obavijesti

News

Komentari 0

Sve tvrtke trebale bi financirati olimpijadu znanja u Zagrebu

Sve tvrtke trebale bi financirati olimpijadu znanja u Zagrebu
1

Naši učenici na međunarodnim natjecanjima osvajaju prva mjesta, ili su među najboljima. Izvrsnost nije pojam kojeg se treba pribojavati, ili ga smatrati elitizmom, već ga treba primijeniti u radu sa svom djecom

VIDEO

Zagreb i Hrvatska iduće će godine ugostiti nekoliko stotina najboljih učenika iz cijele Europe. Prirodoslovno-matematički fakultet domaćin je Prirodoslovne olimpijade EU i to bi trebalo biti na svim naslovnicama. Baš onako kako naslovnice osvajaju vrhunske sportašice i sportaši. Uspjeh ove djece u natjecanjima znanja jednako je vrijedan.

Naši učenici redovito na međunarodnim natjecanjima osvajaju prva mjesta, ili su među najboljima. To su djeca i mladi koji su u sustavu raznih natjecanja od četvrtog ili petog razreda osnovne škole, a s uspjesima nastavljaju i nakon upisa fakulteta. Naši sugovornici kažu nam kako je sustav školskih natjecanja u Hrvatskoj jedan od najboljih u Europi, institucionalno je dobro riješen, za razliku od brojnih drugih stvari u školskom sustavu. Djeca kroz pripreme za natjecanja dobivaju onaj suvremeni način rada koji kronično nedostaje našim školama - istraživački, čak i natjecateljski, pristup koji njeguje samostalno razmišljanje, postizanje konkretnih rezultata - a da to nije samo ocjena. Nastavnici nisu samo u ulozi predavača, oni su mentori u pravom smislu te riječi, koliko učenici nauče od njih, toliko i oni nauče od učenika.

Izvrsnost nije pojam kojeg se treba pribojavati, ili ga smatrati elitizmom koji u zapećak gura većinu učenika. To je model koji treba njegovati u radu sa svom djecom jer samo tako ih se može pridobiti da daju najbolje od sebe, ali i da shvate da su vjerojatno puno bolji nego što sami vjeruju. A sve to će se pokazati i na ocjenama, tom vječnom svetom gralu hrvatskog školstva, kao i kroz povećanu želju za učenjem kod sve djece.

I stoga, bilo bi dobro da se u organizaciju i podršku Prirodoslovne olimpijade uključe naše najveće tvrtke, da nam mladi natjecatelji isto budu na zastavicama i reklamama, da dobiju svoje himne i navijače. Zaslužili su to.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama
PROSVJED U ZAGREBU

UŽIVO Vatrogasci izašli na veliki prosvjed, svirale sirene. Odali su počast preminulim kolegama

Vatrogasci su odlučili izaći na ulice nakon što su pojedini osnivači javnih vatrogasnih postrojbi najavili zatvaranje postrojbi
FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma  završila na tramvajskoj stanici!
PASSAT U GRMLJU

FOTO Detalji jutarnjeg kaosa u Dubravi: Nakon sudara guma završila na tramvajskoj stanici!

Jedan čovjek je ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.45 na Aveniji Dubrava. Zbog sudara tramvajski promet bio je u prekidu.