Obavijesti

News

Komentari 41

Najbolje hrvatske tajnice: One znaju čuvati sve tajne šefova

Najbolje hrvatske tajnice: One znaju čuvati sve tajne šefova
2

Šest žena u subotu su u Esplanadi dobile nagrade EA za najbolje hrvatske tajnice. Godinama su šefove desne ruke te tajničke poslove rade časno i s ljubavlju

VIDEO

Donošenje kava šefu, raznošenje papira i hodanje gore dolje po uredu stereotip je koji već dugo prati tajničku struku. Iako je taj posao i danas često podcijenjen i potplaćen, stanje se iz godine u godinu mijenja nabolje.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:44

Kako je to biti šefova desna ruka i časno raditi svoj posao dokazale su tajnice Maja Barišić, Ana Babić, Dubravka Gec Alapić, Nadia Saganić Mokrović, Gordana Ranić i Jadranka Šerbo u subotu u hotelu Esplanada na dodjeli nagrada EA za najbolje hrvatske tajnice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:17

Današnji posao tajnice uključuje širok osmijeh, komunikativnost i ljubaznost te, ono najvažnije, dozu srčanost koju unose pri upoznavanju drugih ljudi.

Što znači biti tajnica 40 godina i najbolje raditi taj posao objašnjava Jadranka Šerbo, dobitnica nagrade za životno djelo.

- Biti tajnica znači svašta i sve. Posao tajnice danas je drugačije vrednovan, one su s menadžerima u vrhunskim korporacijama i po danu i navečer, svugdje idu s njima. Stoje gotovo uz bok velikim menadžerima. Preuzimaju veliki dio odgovornosti na sebe te su uz menadžera obavezan dio svake tvrtke koja drži do svojeg ugleda - objašnjava Jadranka. Slušati razna došaptavanja i tračeve o šefu možda su dio posla nekih tajnica, no Jadranka svoje nadređene jako poštuje i cijeni.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dodjela godišnje nagrade EA najboljim hrvatskim tajnicama u hotelu Esplanada u Zagrebu; razgovor s Jadrankom Šerbo, dobitnicom nagrade za životno djelo Reporter: Maja Furjan

Posted by 24sata Video on Saturday, November 12, 2016

- Iako možda moje kolegice skrivaju neke tajne od svojih šefova, ja ih nemam. Vi sa šefom morate biti prst i nokat. Ako toga nema, sve može ići, no posao sigurno neće imati tu kvalitetu - objašnjava Jadranka i dodaje kako nakon 40 godina i dalje voli taj posao.

Posao tajnice Jadranka je počela raditi još 1970-ih godina, a danas radi u Klinici za tumore - Centar za maligne bolesti u zagrebačkom KBC-u Sestre milosrdnice.

- Završila sam u ovom poslu slučajno. Jednog dana samo su me stavili u ured mojeg prvog šefa. Sjedila sam u tom uredu kao prazna ploča i ništa nisam znala. Tijekom života sve sam učila sama. Gledala sam druge i ispalo je super. Nikad ne bih mijenjala taj posao - iskreno nam je priznala ova zaljubljenica u svoj posao.

Smatra da se na kraju pošten rad primijeti i nagradi.
- Ova nagrada za životno djelo kruna je moje predanosti radu i odanosti mojim šefovima - kaže Jadranka dodajući kako ne podupire uvođenje robota na tajničkim mjestima, čemu se sve više pribjegava zbog rezanja troškova i štednje.

- Roboti ne bi trebali zamijeniti posao tajnice. To zaista ne bi bilo dobro. Ništa ne može zamijeniti čovjeka. Ne može kompjutor doći i zagrliti drugog čovjeka. Potrebni su srčanost i ljudskost - kaže nam Jadranka.

Najvažnije je, ističe, imati emotivnu i socijalnu inteligenciju te voljeti posao.
- Nakon toliko godina rada mislim da je to ključno- zaključila je Jadranka.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca