Obavijesti

News

Komentari 18

Svečanost: S radom je počelo novo pristanište na Brajdici

Svečanost: S radom je počelo novo pristanište na Brajdici
14

Na svečanost otvaranja došli su ministar prometa i veza Siniša Hajdaš Dončić, ministar financija Slavko Linić, te mnogi uzvanici i poslovni partneri

VIDEO

Novo pristanište kontejnerskog terminala na Brajdici u Riječkoj luci je započelo s radom, a njime upravlja tvrtka Adriatic Gate Container Termini. Na svečanost otvaranja došli su ministar prometa i veza Siniša Hajdaš Dončić, ministar financija Slavko Linić, te mnogi uzvanici i poslovni partneri. Hajdaš Dončić je čestitao na uspješno završenom projektu koji je završen u roku i unutar budžeta, te upravo ovaj posao spomenuo kao uspješan primjer javno-privatnog partnerstva.

'Fokusirani smo na razvoj Luke Rijeka'

- Hrvatska Vlada je potpuno fokusirana na razvoj Luke Rijeka i pridružene prometne mreže. Ova investicija pretvara Rijeku u novi prometni pravac prema južnoj i centralnoj Europi. Sa svojim položajem u srcu Europe, transportnih pravaca, sada kao punopravni član EU, Rijeka ima čvršće osnove za financiranje i veći pristup europskim fondovima za razvoj daljnje prometne infrastrukture. Jedan od Vladinih prioriteta je brzi razvoj željeznice, kako bi osigurali da se Rijeka može ekonomično i učinkovito nadovezati na rastući broj dolaznog tereta - rekao je ministar Hajdaš Dončić. 

'Hrvatska Vlada čvrsto stoji iza ovog projekta'

Ovo je nazvao kamenom temeljcem budućeg posla, te svim dioničarima dao jamstvo kako Hrvatska Vlada čvrsto stoji iza ovog projekta. Ministar je najavio razvoj željezničkog pravca, za koji očekuje da će se krenuti u izgradnju 2015. do 2016. godine, nakon izrade dokumentacije i dobivanja dozvola. Tek oko 2018. do 2019. godine očekuje da će riječki prometni pravac biti u punoj funkciji.

- Ovo je dokaz da ovo nije katedrala u pustinji samo isključivo harmoniziranim pristupom ulaganja u javnu infrastrukturu, države, i uz privatno ulaganje može biti uspješna - zaključio je Hjdaš Dončić svoj govor. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.