News

Komentari 34

Svećenik (84) dobio doživotnu: Silovao pa ubio kraljicu ljepote

Bivši katolički svećenik proglašen je krivim za brutalno ubojstvo teksaške kraljice ljepote staro skoro 60 godina. Slučaj je ponovo otvoren 2002. kada je o ubojstvu progovorio svećenikov kolega

John Bernard Feit (84) osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog smrti tada 25-godišnje Irene Garza. Misica je nestala noć prije Uskrsa 1960. godine, a pet dana poslije u kanalu je pronađeno njezino beživotno tijelo.

Garza je bila učiteljica, a 1958. izabrana je za Miss južnog Texasa. Posljednji je put viđena u crkvi u mjestu McAllen gdje se kod Feita bila došla ispovjediti.

Najprije su pronađene njezine cipele i torbica, a onda i tijelo. Autopsija je potvrdila da ju je Feit silovao dok je bila u nesvijesti, zatim istukao, a naposljetku i ubio. 

Na njoj je pronađena i crna vrpcu koja je pripadala svećeniku. Na ispitivanju tada 27-godišnji Feit bio je jako nervozan, uočili su mu ogrebotine na rukama, a na detektoru laži njegov iskaz je pao. Kada su počeli pritisci na policiju da ga se pusti na miru postao je osumnjičen, piše Daily Mail

Slučaj je do 2002. godine bio neriješen dok ga teksaški rendžeri u suradnji s lokalnom policijom nisu ponovo otvorili. Među prvim ispitanima bio je Joseph O'Brien, svećenik koji je potvrdio da je Felt u danima nakon nestanka djevojke imao ogrebotine po rukama. Nakon nekog vremena Feit mu je priznao da je ubio misicu, kao i još jednom svećeniku.

Od 1970-ih Feit je uredno živio obiteljski život. Otada se oženio, dobio djecu, unuke, a u svojoj bivšoj župi je volontirao. Javno niječe svaku umiješanost u smrt Irene Garza.

Najčitaniji članci