Obavijesti

News

Komentari 31

Svećenik iz Benina u Africi obožava Zagorske štrukle

Svećenik iz Benina u Africi obožava Zagorske štrukle
4

MISIONAR U RAKITJU: Velečasni Odilon uživa u Hrvatskoj, a jedino se ne može naviknuti na našu zimu. On je rodom je iz plemena katoličke vjere

VIDEO

Svećenik Odilon Singbo (30) iz Benina prvi je misionar u Hrvatskoj. Od listopada 2009. kapelan je u crkvi Sv. Alojzija Stepinca u Rakitju pored Zagreba. Dosad je vjenčao i krstio desetke parova i djece, a mještani ga obožavaju. Često mu prilaze i ispituju odakle je, no njemu to ne smeta. Kaže da su Hrvati vrlo gostoljubivi. Singbo odlično zna hrvatski. Na život ovdje navikao se vrlo brzo, a ističe da mu jedino ne odgovaraju snijeg i hladnoća. Velečasni na licu ima četiri ožiljka, koji su posljedica inicijacije u pleme Weme.
- Napravili su mi ih dok sam bio beba. Oni su znak da sam prvo muško dijete u obitelji - objasnio je Singbo, u čijem rodnom selu žive katolici. Kako kaže, u Beninu je glavna religija vudu, čije obrede ne poznaje dobro. Misli da vudu nije dobar jer u sebi sadrži elemente magije.
- U Africi sam sudjelovao u egzorcističkom obredu. Uspjeli smo spasiti djevojku koja je bila teže opsjednuta - rekao je velečasni Singbo. Dodaje da je u Hrvatskoj upoznao Zlatka Sudca. Kaže da je simpatičan i da je svećenik poput svih ostalih.
- Još kao dijete osjetio sam svećenički poziv. Imam pet sestara i brata, koji su u Africi i jako mi nedostaju - rekao je za kraj velečasni Singbo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.