News

Komentari 230

Svećenik ostaje pri svom: Gay brakovi i grijesi krivi za potres

Svećenik ostaje pri svom: Gay brakovi i grijesi krivi za potres

Seizmički šokovi bili su 'božanska kazna' za istospolne zajednice koje su uvredljive za obitelj i dostojanstvenost braka, smatra talijanski svećenik. I Vatikan je šokiran tim izjavama...

Talijanski svećenik je za nedavne snažne potrese koji su uzdrmali Italiju i u kojima su poginule stotine ljudi, a tisuće ostale bez krova nad glavom, optužio civilne gay brakove. Giovanni Cavalcoli kazao je da su seizmički šokovi bili 'božanska kazna' za istospolne zajednice koje su 'uvredljive za obitelj' i 'dostojanstvenost braka', piše Daily Mail. 

Cavalcoli je ovo izjavio na dan kada je središnju Italiju pogodio potres magnitude 6,6 Richtera, što je bio najjači potres u Italiji u zadnjih 36 godina, ali i treći jači potres koji je pogodio istu regiju u svega dva mjeseca. 

Vatikan je zgrožen: Takvi stavovi datiraju iz razdoblje prije nove ere

Radio Maria, radiostanica na kojoj je prošlog tjedna iznio svoje kontroverzne stavove, ogradila se od Cavalcolijevih komentara. Vatikan se, s druge strane, snažno obrušio na takve stavove, nazivajući ideju o osvetljivom Bogu poganskom vizijom koja datira iz doba prije nove ere.

Nadbiskup Angelo Becciu, drugi čovjek Vatikanskog državnog ureda kazao je da su Cavalcolijeve izjave 'uvredljive za vjernike i sramotne za nevjernike'. 

Becciu je zatražio oprost od žrtava potresa i podsjetio ih da svi imaju podršku od pape Franje. 

Nije se ispričao, već i dalje ostaje pri svom 

No, iako je izazvao skandal, Cavalcoli se nije ispričao. Štoviše, par dana nakon toga je na drugoj radiostanici inzistirao na tome da su potrese doista izazvali 'ljudski grijesi', a Vatikanu je poručio da 'pročitaju svoj katekizam'. 

Inače, Italija je prošlog mjeseca legalizirala civilne gay brakove, čime je postala zadnja zemlja u zapadnoj Europi koja je to učinila.

Najčitaniji članci