Obavijesti

News

Komentari 153

Svećenik s vjeronuka izbacio curicu s posebnim potrebama

Pater Vizjak je za eVaraždin potvrdio da je djevojčici na početku nastave vjeronauka rekao da nema potrebe da tu bude te da ide kući jer ne može ići na krizmu

VIDEO

Pater Josip Vizjak usred župnog vjeronauka izbacio je iz Kapucinske crkve u Varaždinu djevojčicu, inače dijete s posebnim potrebama, jer ona ove godine neće ići na krizmu nego tek sljedeće godine, javlja eVaraždin.

- Ona ne ide na vjeronauk u školu zbog nekih obaveza koji se tiču njezinog zdravstvenog stanja, a nismo znali da ako hoće ići na krizmu da mora pohađati dvije godine župni vjeronak, a ne samo jednu - ispričala je majka djevojčice i dodala kako ju je najviše zasmetalo to što ju je svećenik izbacio s riječima ''Izvoliš van iz crkve''.

Izbacivanje s nastave, kako tvrdi majka, šokiralo je djevojčicu budući da je, s biskupijom dogovoreno da može pohađati vjeronauk i ići na krizmu.

- Ona je mene zvala na mobitel, čekala je vani na kiši ispred crkve, plakala i rekla da joj je svećenik rekao da mora izaći iz crkve - rekla je majka.

Pater Vizjak je za eVaraždin potvrdio da je djevojčici na početku nastave vjeronauka rekao da nema potrebe da tu bude te da ide kući jer ne može ići na krizmu.

- Prema propisima, dijete nije imalo pravo ići na krizmu ove godine jer ne pohađa vjeronauk u školi, a župni je trebala pohađati najmanje tri godine - kazao je.

Prema njegovim riječima, roditelji su trebali biti upoznati s pravilima kada i kako dijete može ići na krizmu ili barem popričati s njim i upoznati ga s cijelom situacijom.

- Ja nisam znao da je djevojčica bolesna i nisam joj trebao reći neka ide doma usred vjeronauka i ispred njezinih prijatelja, već sam trebao pričekati kraj i objasniti njoj i majci pravila - rekao je pater .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva, a nižu se oštre reakcije oporbe
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva, a nižu se oštre reakcije oporbe

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...