Obavijesti

News

Komentari 3

Švedski avioni bili u borbenoj misiji prvi put nakon 50 godina

Švedski avioni bili u borbenoj misiji prvi put nakon 50 godina
1

Glasnogovornik švedske vojske rekao je da je osam zrakoplova početkom tjedna bilo u misiji u trajanju od 40 minuta, te da su se sigurno vratili u bazu na Siciliji

VIDEO

U NATO-voj borbenoj misiji u Libiji sudjelovalo je i osam švedskih zrakoplova JAS Gripen. To je prvo borbeno djelovanje švedskog zrakoplovstva u posljednjih 50 godina. Glasnogovornik švedske vojske rekao je da su zrakoplovi početkom tjedna bili u misiji u trajanju od 40 minuta, te da su se sigurno vratili u bazu na Siciliji. U četvrtak su avioni ostali na Siciliji. Nisu mogli letjeti nad Libijom jer je jedino dostupno gorivo koriste američke snage. Posljednja borbena misija švedskih zrakoplova bila početkom '60.-ih godina u Kongu. 

Libijski pobunjenici se i dalje bore da obrane Misratu. Američki general Carter Ham, skeptičan je po pitanju da će pobunjenici sami uspjeti srušiti režim pukovnika Moamera Gadafija. Carter Ham je kao načelnik AfriCom-a bio zadužen za prvu fazu operacije Zora Odiseje pod mandatom UN-a, uvođenje zone zabrane leta nad Libijom.

Škoti ispitali Kusu o Lockerbieju

Bivšeg libijskog ministra vanjskih poslova Musu Kusu (59) zbog rušenja aviona Pan Ama iznad Lockerbija ispitala je škotska policija. Škotski istražitelji nadaju se da će im Kusa dati ključne vojne i diplomatske informacije o bombaškom napadu. U eksploziji zrakoplova poginulo je 259 putnika, većinom Amerikanaca, te 11 ljudi na zemlji. Vjeruje se da je Kusa imao ključnu ulogu u oslobađanju libijskog agenta Abdela Baseta al-Megrahija, koji je 2001. osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu jer je sudjelovao u rušenju zrakoplova. Kusa je prošli tjedan iz Libije pobjegao u Veliku Britaniju, bio je vrlo blizak s Gadafijem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.