News

Komentari 2

Sveti Nikola razveselio malene pacijente poklonima i pjesmom: Na preglede mogu ići autićima!

Sveti Nikola razveselio malene pacijente poklonima i pjesmom: Na preglede mogu ići autićima!

Olakšat će im se boravak tijekom liječenja koje je dosta dugotrajno, stoga zahvaljujem donatorima, ističe Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb. Dok uz donatore i roditelje, djeci pomažu i brojne udruge

Sveti Nikola ni ove godine nije zaboravio mališane u KBC-u Zagreb. Došao je veselo, s pjesmom i darovima no, posebno veselje izazvali su električni automobili u kojima se mali pacijenti mogu sami odvesti na pretrage i do operacijskih dvorana. 

Bolničke i brige i problemi su nakratko pali u drugi plan, a zamijenili su ih osmijesi i radost, piše HRT.

Sreća se brzo proširila bolnicom, a dječju sreću dijele i liječnici i sestre.

- Najveći interes je za Mercedes. Vjerujte, ovo mi je draže nego da sam ja dobila Mercedes i BMW - kaže Ana Ljubas, glavna sestra KBC-a Zagreb.

- Olakšat će im se boravak tijekom liječenja koje je dosta dugotrajno, stoga zahvaljujem donatorima - ističe Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb.

Uz donatore i roditelje, pomažu i brojne udruge.

- Vozni park je vrijedan nekoliko desetaka tisuća kuna, nadamo se da će on rasti do nekoliko stotina tisuća kuna, ali to nije ništa u usporedbi s osmijesima - kaže Ivan Soldo, predsjednik Humanitarne udruge "fra Mladen Hrkać".

I osmogodišnji Ante, koji je prebolio leukemiju, želi pomagati i biti liječnik kad odraste.

- Želim da znaju da je puno ljudi uz njih i želim da zdrave i budu sretni - kaže Ante Zorović.

U voznom parku je četiri autića, a stiže još šest. Dva su donirali Antini roditelji.

Na pitanje kada će prvi mali pacijenti ići na novoizgrađeni odjel dječje onkologije i hematologije u KBC-u Zagreb, ravnatelj Ćorušić rekao je kako se nada da će to biti do Uskrsa iduće godine jer su potres i epidemija doprinijeli da to ne bude već sada.

- Prostor je kompletno zatvoren. Unutra je zidarski dio završen. Prikupili smo 27 milijuna kuna donatorskih sredstava, nedostaje nam 11 milijuna. Vjerujemo da će Vlada RH zatvoriti financijsku konstrukciju - rekao je ravnatelj, te dodao kako vjeruje da nije bilo potresa i pandemije Covida-19 da bi to već bilo spremno.