Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
71 komentara

Sveučilište u Augsburgu: Dobili smo prijavu vezanu za Barišića

Trenutno Sveučilište u Augsburgu ispituje identitet podnositelja, s obzirom da imena pošiljatelja maila i imena koja su potpisana ispod prijave nisu identična

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
71 komentara

Sveučilište u Augsburgu zaprimilo je putem elektronske pošte prijave u svezi s doktorskom disertacijom Pave Barišića, ali se još uvijek ispituje njezinu autentičnost, priopćeno je za Hinu u ponedjeljak.

- S obzirom na to da imena pošiljatelja elektronske pošte i imena koja su potpisana ispod prijave nisu identična, sveučilište još uvijek ispituje identitet podnositelja. Od pošiljatelja je u međuvremenu  zatraženo da svoju prijavu pošalje pismenim putem i potpisanu od onog tko podnosi prijavu - rekao je, na upit Hine, voditelj ureda za odnose s javnošću Sveučilišta u Augsburgu Klaus Prem.

Kako je nadalje rečeno, tek nakon toga će sveučilište pokrenuti postupak za utvrđivanje navoda iz prijave.

O eventualnom trajanju postupka utvrđivanja navoda ili same istrage Prem se nije htio izjasniti.

- Svaki odgovor na pitanje u svezi s trajanjem eventualne istrage bio bi u ovom trenutku stvar spekulacije - zaključio je Prem.  

Hrvatski znanstvenik svjetskoga glasa Ivan Đikić i profesor Jure Zovko s Instituta za filozofiju i Sveučilišta u Zadru, član HDZ-ova Odbora za znanost, prijavili su ministra obrazovanja Pavu Barišića da je prilikom izrade doktorske disertacije plagirao samoga sebe. Prijavljen je Sveučilištu Augsburg, na kojemu je doktorirao, a o tome su Đikić i Zovko informirali i hrvatsku javnost.

Krajem prošlog tjedna Barišić je preživio glasanje o nepovjerenju u Saboru, pokrenuto zbog navodnog plagiranja rada američkog filozofa Stephena Schlesingera. HDZ-ov koalicijski partner u vladi Most ostao je suzdržan ocijenivši da je rasprava o tome potaknuta politikantskim razlozima, no njegovi su predstavnici istaknuli da čekaju odgovor Sveučilišta Augsburg  vezano uz sumnje da je ministar obrazovanja sam sebe plagirao u doktoratu.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message