Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
4 komentara

Svi odgovori su tu: Predstavili su priručnik za mlade vozače

Ovo je najkompletniji priručnik što će moći proučiti svi koji se odluče na polaganje vozačkog, a bez straha da neki odgovor neće naći u knjizi, rekli su autori priručnika

Zinka Čižmešija/24sata
Foto: Zinka Čižmešija/24sata

Nagledali smo se nesreća i naslušali u čemu mladi ljudi najviše griješe u vožnji i jednostavno se ideja nametnula sama od sebe. Odlučili smo svima koji se odluče na polaganje vozačkog ispita ponuditi malo drugačiji priručnik  iz prometnih propisa i sigurnosnih pravila, sa svim onim zamkama u koje upadaju i najiskusniji vozači, nažalost s onim neizbježnim što može uslijediti. Nije da se hvalimo, ali ovo je najkompletniji priručnik što će moći proučiti svi koji se odluče na polaganje vozačkog, a bez straha da neki odgovor neće naći u knjizi, rekli su nam u utorak autori priručnika, mr. sc. Tomo Kišić, psiholog i Dino Posavec, mag. ing. prometa, a sve pod pokroviteljstvom najstarije po stažu hrvatske privatne auto kuće AUTO – STOP iz Čakovca i njezinog utemeljitelja, Ivana Posavca, dipl. ing.

Sve to potvrdili su i recenzenti priručnika koji je doživio i više nego očekivani interes,  prof. dr. sc. Franko Rotim, prof. dr. sc. Zdravko Peran, Liljana Mikuš, mr.sc., Stanka Vuk Pintarić, mag. iur. i Ivan Posavec, dipl. ing.

Autori su, prvi u Hrvatskoj, naravno sve uskladili s direktivom EU, na što su izrazito ponosni.

- Kandidati za vozače i učenici prometnih škola bez problema će moći sve samostalno naučiti iz priručnika, a tome danas svi teže. U cijelosti je usklađen sa standardima prometnih Direktiva Europskog parlamenta i Vijeća o vozačkim dozvolama,  Zakonom o sigurnosti prometa na cestama objavljenim i pravilnicima donesenim na temelju toga zakona te inovacijama struke - rekli su autori.

- Novim slikovnim prikazima, fotografijama i skicama prometnih situacija iz svakodnevne prakse nastojali smo približiti prometne propise i sigurnosna pravila kako bi ih kandidati za vozače naučili s razumijevanjem te savjesno i odgovorno uvijek primjenjivali upravljajući vozilom. Pozitivno mišljenje je dala i Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih jer kreativno učenje je velika motivacija da čovjek za  upravljačem postane siguran  i kulturan vozač, ne samo na hrvatskim i europskim, već i na svjetskim cestama - zaključili su. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message