News

Komentari 5

Svi vatrogasci s Brača gase požar u Selcima, bura odmaže

Svi vatrogasci s Brača gase požar u Selcima, bura odmaže

Štete već ima. Izgorjeli su maslinici, no unatoč jakoj buri očekuje se informacija o skorašnjem lokaliziranju požara. Na terenu su 11 vatrogasnih vozila i kanader

U Selcima na Braču izbio je požar kojeg gase svi raspoloživi vatrogasci na otoku. Jaka bura koja trenutno puše nije im saveznik. 
Pomaže zato kanader, ali koliko će moći biti u zraku odlučit će vremenski uvjeti. 

POGLEDAJTE VIDEO: Nad brdom Kruška stalno prelijeću kanaderi

Vatrena stihija izbila je na brdu Kruška, između Selca i Sumartina negdje iza 14 sati u borovoj šumi. Bura je podigla na krošnje.
Prve su pretpostavke da je netko od mještana, unatoč jakom vjetru, odlučio zapaliti smeće. 

Štete već ima. Izgorjeli su maslinici, ali vatrogasci su okružili požar sa svih strana pa za sada nema straha da krene prema kućama.

- Sat i pol vremena kanader je obilazio ovaj prostor, 20-ak puta je prošao iznad moje kuće, jaka bura ga je zanosila i bilo mu je teško uopće otpustiti vodu - priča čitateljica koja živi nedaleko požarišta pa je s balkona pratila situaciju na terenu.

- Ovo danas je bila prva bura nakon dva tjedna i odmah požar, navodno je netko nešto palio, užas - objašnjava i dodaje kako je oko 19 sati situacija bila mirna. Rekla je kako se više ne čuju vatrogasne sirene niti prelijetanje kanadera.

Najčitaniji članci