Obavijesti

News

Komentari 13

Svinjska gozba u Crikvenici: Častile se na švedskom stolu

Svinjska gozba u Crikvenici: Častile se na švedskom stolu
1

Mama svinja i četiri praščića po hranu su došli u centar Crikvenice. Obrstili su kantu za smeće. Srela ih je Tena Sakar, koja tvrdi kako su se razbježale tek kad je povikala na njih...

VIDEO

Vozila sam se na posao. Oko 5.15 nasred ceste ugledala sam divlju svinju i četiri praseta. Roštali su i kopali po smeću ispred stambenih zgrada i častili se švedskim stolom za doručak.

POGLEDAJTE VIDEO SPECIJAL:

Pokretanje videa...

00:34

Šali se Tena Sakar Vukić (30), koja je u ponedjeljak, nedaleko od mora, susrela divlje svinje u Goranskoj ulici usred Crikvenice. Dodaje da životinje uopće nisu reagirale na njezinu nazočnost.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:21

- Očito je da se ne boje ljudi. Kratko sam ih promatrala iz auta, a tek kad sam povikala ‘gic, gic, gic’, udaljili su se preko ceste na livadu i u smjeru u kojem nema kuća - prisjeća se Zagrepčanka Tena.

Kako se bavi orijentacijskim trčanjem, u kojem je već imala bliske susrete s medvjedom, srnama, lisicom i veprovima, kaže da se nije bojala, ali da osjećaj nije ugodan, osobito uzimajući u obzir da je majka dvoje male djece.

- Znam kako treba reagirati. Pokojni otac veterinar me naučio dosta o životinjama, ali ne bi bilo zgodno da su mi djeca u vrtu pa da im se svinje ovako približe. U centru grada ne očekujete takvo nešto - kaže mama Tena, koja je nekoliko puta zvala komunalno društvo, ali je nakon konstantnog javljanja automatske sekretarice, kaže, odustala. Od mještana doznajemo kako su divlje svinje u gradu sve viđenije.

- Dolaze sve do mora, prekopavaju vrtove, kante za smeće, lome granje i nikog se ne boje. Raširile su se sve do otoka, na maslinike i vinograde... A što ćete, i mi smo se raširili u njihovo pa eto nam sad - odmahujući rukom kaže Crikveničanin.

Grad Crikvenica je još 2011. odlučio stati na kraj neometanim šetnjama divljih svinja, ali bez uspjeha.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.