Obavijesti

News

Komentari 29

Svjedok: Kulišekov prijatelj je cijelom busu pričao o ubojstvu

Svjedok: Kulišekov prijatelj je cijelom busu pričao o ubojstvu

Na današnjem suđenju Dini Kulišeku za ubojstvo Ivana Jagodića, svoja saznanja iznio je svjedok koji se nakon ubojstva slučajno našao sa Kulišekovim prijateljem u autobusu iz Zagreba za Rijeku

VIDEO

Na današnjem nastavku suđenja Dinu Kulišeku(24) za stravično ubojstvo Ivana Jagodića, kojeg je u srpnju 2014. u stanu u Crikvenici usmrtio višestrukim ubodima nožem, svoja saznanja iznio je svjedok koji se nakon ubojstva slučajno našao sa Kulišekovim prijateljem u autobusu iz Zagreba za Rijeku.

- Putovao sam u Rijeku sa utakmice kada je igrom slučaja do mene sjeo dečko koji je rekao da se vraća iz Požege sa liječenja od ovisnosti i koji je inače vrlo prepoznatljiv jer na licu ima istetovirane suze. Bio je upadljiv i glasan te, ničim izazvan, tijekom cijele vožnje, na sav glas pričao o tom ubojstvu. Kako sam pokojnog Ivana poznavao sa riječkog Conta priča me je zaintrigirala i pažljivo sam slušao. Dečko je bio vrlo precizan i temeljit u opisu događaja. Rekao je kako se nakon ubojstva Dino sav krvav došao kod njega istuširati i presvući, nakon čega su obojica otišli u obližnju šumu zapaliti joint.  Tada mu je Dino ispričao sve detalje ubojstva tj. da se Ivana riješio tako što ga je izbo oko tridesetak puta, da se potom riješio i cure koja je bila s njim u stanu te da je Dino pokojnom prijetio SMS-ovima i nekoliko dana prije ubojstva. Spominjao je kako to ubojstvo nema nikakve veze s drogom već kako je optuženi pokojnog imao na piku već duže vrijeme zbog nekih njihovih nerazriješenih stvari - prepričavao je događaj iz busa svjedok.

Dodao je kako mu se činilo da Dinov prijatelj u cijeloj toj priči uživa, pogotovo jer je izjavio kako mu je bilo zabavno kada je njega i Dina nakon ubojstva ganjala policija.

- Kako je govorio vrlo glasno, cijeli bus, koji je bio krcat putnika, uključio se u priču i postavljao pitanja u vezi ubojstva na koja je taj dečko odgovarao. U jednom trenutku čak ga je opomenuo vozač busa poručivši mu da se malo stiša. Na moj upit zašto sve to nije prijavio policiji odgovorio je da ga je bilo strah jer je Dino svima u društvu bio uzor, svi su ga se bojali, a navodno je njegov tata imao veze s policijom - kazao je svjedok današnjeg suđenja.

Obrana optuženika potom je iznijela primjedbe na dosadašnje izvršeno nadvještačenje, tražeći još jedno, novo vještačenje ili barem da se ponovo ispita dvoje vještaka koji imaju oprečna mišljenja o  ubrojivosti optuženiku u vrijeme ubojstva. Naime, vještaci se ne slažu oko toga da li je Kulišek tada bio neubrojiv ili smanjeno, ali ne bitno, ubrojiv.

- Dosadašnji nalaz suprotan je odredbama znanosti i vještine to jest pravilima struke. Nadvještačenje je toliko dovedeno u sumnju jer nije riješilo dvojbu između dva nalaza vještaka. Stav optužbe jest da se nadvještačenje ne može dovesti u sumnju, međutim obrana smatra suprotno - između ostalog rekao je optuženikov odvjetnik Goran Marjanović.

S njim se složio kolega Ljubo Pavasović Visković smatrajući kako se vještak koji se služi obmanom i neistinom ne može smatrati relevantnim, aludirajući na nalaz vještakinje iz Popovače, koja je zaključila da je optuženi za vrijeme ubojstva bio smanjeno ubrojiv, ali ne bitno. Naime, Kulišekovi branitelji smatraju da je njena dopuna vještačenja površna, nejasna i znanošću nepokretljiva. Stoga su zatražili novo vještačenje ili da se barem na suđenje ponovno pozove psihijatar iz Vrapča, bolnice u kojoj smatraju da Kulišek u vrijeme zločina nije bio ubrojiv, kako bi se eventualno mogao očitovati na njen nalaz.

Suđenje se nastavlja početkom lipnja kada će se sudsko vijeće očitovati na primjedbe obrane te donijeti odluku o eventualnim novim vještačenju ili ne.

*Podsjetimo, Dini Kulišeku (24) iz Dramlja sudi se za ubojstvo Ivana Jagodića (22) i pokušaj ubojstva njegove djevojke, tada 19-godišnje Meriem Demo. On je 13. srpnja 2014. godine  došao do vrata stana na drugom katu zgrade u crikveničkoj Ulici Kralja Tomislava 118B s velikim nožem, razvalio ulazna vrata te, gotovo bez riječi, Jagodiću zadao 30 uboda nožem koji su ga usmrtili, iako ga je žrtva u strašnim bolovima molila da prestane. Kada je vidio da je u stanu Jagodićeva djevojka, potencijalna svjedokinja ubojstva, krenuo je na nju, uhvatio je te joj je također zadao dvadesetak uboda nožem. I Meriem ga je molila da stane, ali Kulišek je nije poslušao. Nastavio ju je ubadati i kad je pala na pod, ostala ležati u lokvi krvi i pravila se mrtva. Kada je Kulišek napokon stao i otišao, Meriem je još bila pri svijesti i slabašnim je glasom zazivala pomoć, a život joj je spašen hitnom medicinskom intervencijom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa