Obavijesti

News

Komentari 95

Svjedok otkriva: Ivo Sanader je '90. poslovno propao u Austriji!

Svjedok otkriva: Ivo Sanader je '90. poslovno propao u Austriji!
1

Vladimir Glavica ispričao je kako se Sanader 1990. vratio u Hrvatsku nakon propasti u Austriji te da je bio lošeg imovinskog stanja. Sanader pak tvrdi da svjedok izmišlja

VIDEO

Svjedok Uskoka u predmetu Fimi media Vladimir Glavica tvrdio je danas u sudnici Županijskog suda u Zagrebu kako se Sanader u Hrvatsku u jesen 1990., na mjesto intendanta splitskog kazališta, vratio nakon poslovne propasti u Austriji te kako je tada bio lošeg imovinskog stanja

Glavica je 1990. radio u Austriji za građevinsku tvrtku KCBS u kojoj je Ivo Sanader imao 30 posto udjela. Tvrtka je bila registrirana u Innsbrucku.

- Sanader je imao 30 posto udjela u tvrtki. Po 30 posto imali su i Konstruktor Maribor i austrijski poduzetnik Josef Baumann, a 10 posto Centrovod. Sanader mi je tada bio šef, a ja sam bio šef gradilišta. Tvrtka je imala samo jedan projekt. Izgradnju stanova u Vorarlbergu. Predračunska vrijednost bila je sedam milijuna šilinga. Izgradilo se 10 stanova i mislim da ih je samo par prodano te da su drugi dani u najam. Taj projekt nije donio zaradu. Sanader je radio poslove vezane za financijske stvari i posredničke poslove. Posredovao je i oko nabave pločica pa su zbog toga bile skuplje. Sanader je tada imao Mercedes 190, a preko leasinga tvrtke nabavio je svijetloplavi Mercedes 300 E ili D. Baumann, koji je zapeo u financijske poteškoće kad mu je propao posao od 100 milijuna u Anatoliji u Turskoj, pričao je kako mu je leasing tada bilo skupo plaćati pa ga je Sanader morao vratiti. Sam sam tada na kredit kod Hypo banke kupio Opel Vectru 1.6. Sanader me tražio 2500 šilinga za neke troškove vezane oko auta koje sam uplatio na njegov račun u Hypo banci - rekao je svjedok.

Dodao je i kako mu je Baumann rekao kako je Sanader po povratku u Hrvatsku, u jesen 1990., bio lošeg imovinskog stanja. Baumann mu je, tvrdi, rekao i da Sanader ima kredit od dva milijuna šilinga u Hypo banci.

Na upit Sanaderove odvjetnice Jadranke Sloković svjedok Glavica odgovorio je kako nije imao uvid u financijsko poslovanje tvrtke KCBS niti pravo supotpisa u banci. Rekao je i kako ne zna od kada je Sanader bio u Austriji i da nije upoznat s njegovim ostalim poslovima.

- Prigovaram na istinitost iskaza svjedoka. Glavica nije bio uključen niti u prodaju niti u iznajmljivanje stanova. Projekt je bio puno veći od sedam milijuna šilinga. Izgrađeno je više od 10 stanova i projekt je donio dosta novca. Nisam građevinski materijal nabavljao skuplje nego su ga direktno nabavljali. Meni je moj ulog u tvrtki isplaćen. Nikada nisam imao račun u Hypo banci, a auto sam kupio sam, nije mi ga kupila tvrtka na leasing - kazao je Sanader dodavši da zna zašto Glavica tako svjedoči.

- Sjećam se njegove ljutnje kad sam mu rekao da mu tvrtka neće kupiti auto što je on tražio. Rekao sam mu da to ne dolazi u obzir i da si sam kupi auto, a mi ćemo mu plaćati troškove - rekao je Sanader.

Suđenje u Fimi mediji nastavlja se u ponedjeljak 21. siječnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...