Obavijesti

News

Komentari 0

Svjedokinja ne zna kojem liječniku je muž dao novac

Svjedokinja ne zna kojem liječniku je muž dao novac
1

Sutkinja je pročitala iskaz glavne svjedokinje, koju je, zbog njezina narušenog zdravlja, u nazočnosti optužbe i obrane saslušala u njezinu domu

VIDEO

Suđenje riječkom liječniku, internistu Luki Zaputoviću, optuženom za primanje mita, nastavljeno je na Županijskom sudu. Sutkinja Đurđa Jovanić pročitala je iskaz glavne svjedokinje Marice Baričević, koju je 15. listopada, zbog narušenog zdravlja, u nazočnosti optužbe i obrane saslušala u domu u Crikvenici.
USKOK je Zaputovića optužio da je kao zamjenik predstojnika Klinike za internu medicinu KBC-a u Rijeci od Baričevića u studenome 2005. primio 150 eura za prijam njena supruga Stjepana na odjel. Stjepan je u međuvremenu umro.
- Suprugu sam dala 150 eura i rekla da taj novac da liječniku koji mu je potreban i koji će mu pomoći, jer je imao problema sa srcem i bila mu je potrebna operacija. Nisam nazočila razgovoru liječnika i moga supruga niti mi je suprug prepričavao detalje tog susreta. Znam samo da je bio sretan kada se vratio od liječnika jer mu je rečeno da će ići na operaciju. Ne znam kojemu je doktoru moj suprug dao novac. Doktora Zaputovića nikad nisam vidjela - pročitano je, između ostaloga, iz iskaza Marice Baričević.
Ispitan je i Elvis Baričević, sin Baričevićevih.
- Za doktora Zaputovića sam prvi put čuo na ispitivanju u policiji. Tamo sam s majkom bio zbog slučaja 'Šimić'. Pitali su nas znamo li još nekog doktora, izuzev Šimića, koji uzima mito. Majka mi je nakon obavijesnog razgovora u policijskoj postaji rekla da je otac doktoru Zaputoviću dao 150 eura. Majka je u velikome šoku. U strahu je i želi da ova situacija što prije završi. Za nju je davanje iskaza veoma potresno. Time objašnjavam i njezine riječi kako ne zna kome je otac dao novac - rekao je Baričević.
Zaputović je na hodniku suda kratko prokomentirao situaciju u kojoj se nalazi.
- Ovo je za mene jako potresno i neugodno. Pogodila me situacija u kojoj sam se našao. Dokazat ću svoju nevinost - rekao je Zaputović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C
VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Nevjerojatne scene usred Zagreba! Veprovi usred dana trče pola metra od pješakinje

ZAGREB - Nekoliko čitatelja već nam je poslalo snimke divljih svinja kako u petak u jutarnjim satima pomahnitalo trče po Dubravi. Zaprimili smo novi video na kojem se vidi kako dvije divlje svinje protrčavaju na samo pola metra od djevojke koja hoda Branimirovom ulicom kao i ljudi koji čekaju autobus na stanici. Ranije su snimljene kako trče uz željezničku prugu