Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
5 komentara

Svjetsko priznanje akciji 24sata za izboreni zakon

Akciju 24sata za djecu invalide Svjetsko novinsko udruženje svrstalo je među najbolje hvalevrijedne svjetske projekte u kategoriji za djecu i mlade

24sata
Foto: 24sata
5 komentara

Žiri Svjetskoga novinskog udruženja (WAN) okarakterizirao je akciju 24sata kojom smo s roditeljima i Udrugom Anđeli izborili novi zakon i boljitak za djecu s najtežom tjelesnom invalidnošću kao hvalevrijednu i zahtjevnu borbu s državnim mehanizmom. Zbog svega je WAN na ovogodišnjoj konferenciji u nizozemskom Amsterdamu nagradio 24sata, čime je naša akcija svrstana među najbolje svjetske projekte u kategoriji koja se odnosi na djecu i mlade. Novine 24sata našle su se među ovogodišnjim dobitnicima jer je žiri borbu za zakon i pobjedu nakon što smo ga izborili smatrao, kako su naglasili, fantastičnom kampanjom u kojoj je medijski pritisak rezultirao istinskom promjenom i pokazao kako mediji mogu imati utjecaj. Akcija 24sata doslovno je prisilila Vladu Republike Hrvatske da donese zakon za djecu s najtežom invalidnošću, a prema njemu su majke konačno dobile pravo ostati kod kuće s bolesnom djecom za plaću koju im daje država. Za akciju “Anđeli i 24sata” u srpnju smo dobili Oskar humanosti.

ZAKONOM SMO ISPRAVILI VELIKU NEPRAVDU
Gotovo godinu i pol dana smo se s roditeljima najteže bolesne djece borili da se donese zakon koji će majkama omogućiti da budu kod kuće s djecom i da za to primaju plaću. Uspjeli smo u srpnju 2007. godine kada su zakon usvojili u hrvatskom Saboru.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message