Obavijesti

News

Komentari 43

Pijan na zebri udario blizance i pobjegao. I ranije je vozio pijan, pravda se: 'Pale su mi naočale'

Pijan na zebri udario blizance  i pobjegao. I ranije je vozio pijan, pravda se: 'Pale su mi naočale'

Oba blizanca u ponedjeljak ujutro bila su stabilnog stanja, doznali smo u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. Jedan je dječak i dalje životno ugrožen i na respiratoru

VIDEO

Goran H. (37) pokušao se pred policijom obraniti neobičnim objašnjenjem kako je u subotu u ulici Antuna Šoljana u Zagrebu autom naletio na dvojicu 11-godišnjih blizanaca dok su prelazili zebru.

"Dok sam vozio, nešto me zasvrbilo. Kada sam se išao počešati, pale su mi naočale, a dok sam stavljao naočale, naletio sam na njih", tako je, javlja Jutarnji, Goran H. pokušao objasniti kako je došlo do nesreće. 

Oba blizanca (11) koja je u subotu navečer autom u Zagrebu udario pijani Goran H. (38) u ponedjeljak ujutro bila su stabilnog stanja, doznali smo u Klinici za dječje bolesti u Klaićevoj. Jedan je dječak i dalje životno ugrožen i na respiratoru, s obzirom na to da je u prometnoj nesreći zadobio teške ozljede mozga.

Obitelj blizanaca u šoku, jedan je u teškom stanju: Nadamo se čudu i da će obojica biti dobro
Obitelj blizanaca u šoku, jedan je u teškom stanju: Nadamo se čudu i da će obojica biti dobro

No liječnici kažu da mu se stanje ne pogoršava, a kako su napravili sve što je u njihovoj moći, nadaju se da će situacija krenuti nabolje. Nasreću, ovaj blizanac nema dodatnih ozljeda unutarnjih organa. Drugog dječaka su u nedjelju prebacili na redovni odjel, pri svijesti je i ima nešto lakše ozljede glave. Ipak, kažu nam liječnici, s obzirom na to da je udarac bio prilično jak, trebat će puno vremena i za njegov oporavak.

Prijeti mu do osam godina

Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu u ponedjeljak je objavilo kako je nakon ispitivanja 38-godišnjeg okrivljenika donijelo rješenje o provođenju istrage zbog sumnje da je izazvao prometnu nesreću s ozlijeđenima. Sumnjiče ga i za kazneno djelo nepružanja pomoći ozlijeđenima nakon prometne nesreće. Ako ga proglase krivim, za izazivanje nesreće prijeti mu od jedne do osam godina zatvora, a za nepružanje pomoći do tri godine zatvora.

Odnosi se to na vozača koji je u subotu navečer kraj trgovačkog centra u Zagrebu pijan udario blizance koji su bili s majkom i teško ih ozlijedio. Kako su nam nakon naleta ispričali očevici, prvo je pobjegao, pa se kasnije s vozilom vratio na mjesto nesreće te je uhićen. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu danas je prihvatio prijedlog tužiteljstva i Goranu H. odredio mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Više puta je vozio pijan

Kako neslužbeno doznajemo, on je dosad šest puta bio prekršajno prijavljivan zbog prekršaja koje je počinio sjedeći za volanom. Neki od njih bili su i zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Kako je izvijestila zagrebačka policija, vozač je pod utjecajem alkohola od 2,06 promila vozio Škodu Octaviju zagrebačkih registracija Ulicom Antuna Šoljana prometnim trakom za ravno u smjeru istoka.

Vozio je pijan i prije naleta na blizance, ima više prekršaja
Vozio je pijan i prije naleta na blizance, ima više prekršaja

Dolaskom do obilježenog pješačkog prijelaza, prednjim dijelom vozila naletio je na dvoje djece pješaka koji su prelazili cestu preko obilježenog pješačkog prijelaza. Potom se udaljio s mjesta događaja, a da prethodno nije pružio pomoć dječacima. Kako u priopćenju navodi tužiteljstvo, jedno dijete je u naletu vozila zadobilo teške ozljede, dok je drugo dijete zadobilo osobito teške ozljede opasne po život.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 43
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje