News

Komentari 68

Obitelj blizanaca u šoku, jedan je u teškom stanju: Nadamo se čudu i da će obojica biti dobro

Obitelj blizanaca u šoku, jedan je u teškom stanju: Nadamo se čudu i da će obojica biti dobro

IMAO 2,06 PROMILA Vozač (38) pokupio je autom braću na zebri i pobjegao. Jedan dječak ima teške ozljede mozga i bori se za život

Dječak je u stanju opasnom po život, s teškim ozljedama mozga, na respiratoru i sediran lijekovima.

Ovako liječnici iz Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj opisuju stanje dječaka (11) na kojega je, kao i na njegova brata blizanca, u subotu navečer u zagrebačkoj Šoljanovoj ulici naletio pijani vozač (38).

Priključen na respirator 

Dječaci su s majkom prelazili pješački prijelaz, a vozač je nakon naleta na djecu pobjegao s mjesta nesreće. Prema pričama očevidaca, vratio se nakon otprilike pola sata. Policija je u nedjelju izvijestila kako je ustanovljeno da je bio pijan, odnosno da je imao 2,06 promila alkohola u krvi.

Teško ozlijeđenom blizancu liječnici su u subotu navečer operativnim zahvatom ugradili senzor za praćenje moždanog tlaka i očistili krvarenje nastalo u mozgu uslijed udarca. Odmah po primitku u bolnicu smješten je na jedinicu intenzivnog liječenja, intubiran i priključen na respirator. S obzirom na težinu ozljeda, sediran je lijekovima. Noć je proveo bez promjena, a tijekom nedjelje liječnici su obavili i kontrolno CT snimanje. Iako životno ugrožen, dječak je stabilno, doznajemo u bolnici. Premda još ništa nije sigurno, liječnici se nadaju da će stvari ići dobrim tijekom i da će se dijete oporaviti bez komplikacija.

Čekali da se otrijezni 

Drugi brat blizanac ima blaže ozljede glave i u dobrom je kliničkom stanju, pa su ga liječnici, nakon kontrolnog pregleda, u nedjelju premjestili s jedinice intenzivnog liječenja na redovni odjel. Kontaktirali smo i obitelj dječaka, no šokirani i potreseni svime što se dogodilo nisu željeli mnogo reći. Istaknuli su tek da se nadaju da će dječaci biti dobro te da se, kad je teže ozlijeđeni dječak u pitanju, nadaju čudu.

Policija je uhitila bezobzirnog vozača Škode Octavije koji je pregazio blizance, no morali su čekati da se otrijezni. Sljedeća faza potom je obavljanje kriminalističkog istraživanja, odnosno odvođenje vozača pritvorskom nadzorniku zbog sumnje da je počinio kaznena djela izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći.

Najčitaniji članci