Obavijesti

News

Komentari 13

Tadić: Neću ići na barikade jer od toga nema nikakve koristi

Tadić: Neću ići na barikade jer od toga nema nikakve koristi
1

KFOR je poručio kosovskim Srbima kako će ukloniti barikade ako oni to sami ne učine. Predsjednik Tadić rekao je kako neće na barikade jer bi tako grozio Srbe

VIDEO

Rješenje može biti samo da je svima zajamčena bezuvjetna sloboda kretanja, uključujući i KFOR. Ali ako se to ne dogodi, naravno, KFOR će se ponašati kao i ranije i ako bude postojala potreba za tim, uklonit ćemo barikade sami, ako vi to ne učinite, rekao je glasnogovornik KFOR-a Uwe Nowicki danas popodne u razgovoru sa Srbima na barikadi u selu Jagnjenica kod Zubina Potoka, javljaju mediji u Srbiji.

Nowicki je istaknuo kako KFOR želi izbjeći bilo kakve sukobe poput onih u ponedjeljak u Jagnjenici i za te je izgrede okrivio “malu skupinu radikalnih prosvjednika” te je izrazio nadu da će predstavnici Kfora i predsjednik općine Zubin Potok Slaviša Ristić na sutrašnjem sastanku postići dogovor. Pozvao je građane da uklone barikade koje su postavili u utorak i zatvore zaobilazni put koji je mještanima Ibarskog Kolašina veza sa Zvečanom i Kosovskom Mitrovicom.

Srbijanski predsjednik Boris Tadić, koji je prije dva dana pozvao Srbe na sjeveru Kosova neka uklone barikade, a jučer izjavio kako Srbija neće vojno intervenirati na Kosovu jer bi to značilo ratni sukob s NATO-om "koji bi sigurno izgubili", danas je izjavio kako nema namjeru otići na barikade jer nema "tamo što raditi".

Tadić je u intervjuu u sutrašnjem Glasu Srpske pojasnio kako neće ići na barikade jer "od toga nitko ne bi imao koristi, a pogotovo ne Srbi sa sjevera Kosova, koji bi time bili samo još ugroženiji" i umjesto toga " treba pronaći održivo, funkcionalno i obostrano prihvatljivo rješenje".

- Mnogi političari bi to učinili. Zapucali bi da su na mom mjestu na barikade, dali potporu i Bog te veselio - rekao je predsjednik Srbije.

Srbi sa sjevera Kosova tuže srpskog pregovarača za špijunažu

Odvjetnik Goran Petronijević potvrdio je za beogradski S media portal da će sutra, u ime Skupštine zajednice općina Kosova, predati Višem tužiteljstvu u Beogradu kaznenu prijavu protiv šefa pregovaračkog tima Beograda u razgovorima sa Prištinom, Borislava Stefanovića.

- Kaznena prijava odnosi se na dva kaznena djela: jedno je špijunaža, a drugo je narušavanje nepovredivosti granica. Došli smo do podataka da je Borislav Stefanović 2007. neke podatke koji su se ticali direktno nekih aktivnosti Vlade u vezi s Kosovom predavao stranim službama - rekao je odvjetnik Petronijević.

- U tehničkom dijelu pripreme same kaznene prijave sudjelovat će 8-9 odvjetnika, a imamo oko 30 odvjetnika koji su se prijavili i koji će sudjelovati ne samo u kaznenom dijelu, već i ustavno-pravnom - dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.