Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Tajfun poharao Filipine: Jedan mrtav, evakuirali su tisuće ljudi

Kammuri, 20. tajfun koji je ove godine pogodio zemlju, donio je sa sobom vjetrove od 150 kilometara na sat s naletima do 205 kilometara na sat, pri čemu je oštetio zgrade te rušio drveća

Residents stand among their damaged houses after Typhoon Kammuri hit Legazpi City, Albay
Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
0 komentara

U tajfunu koji je poharao Filipine u utorak poginuo je muškarac, a zbog obilnih kiša prekinut je zračni promet i ne rade vladini uredi u glavnome gradu te je na snazi upozorenje od poplava, oluja i odrona.

Lokalne vlasti evakuirale su oko 225.000 ljudi uoči dolaska tajfuna Kammurija, koji je lagano oslabio te se ubrzano kretao širom središnjih dijelova arhipelaga.

Residents repair their damaged houses after Typhoon Kammuri hit Legazpi City, Albay | Autor: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: STRINGER/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Kammuri, 20. tajfun koji je ove godine pogodio zemlju, donio je sa sobom vjetrove od 150 kilometara na sat s naletima do 205 kilometara na sat, pri čemu je oštetio zgrade te rušio drveća.

Tridesettrogodišnji muškarac poginuo je od strujnog udara dok je pokušavao popraviti krov, rekao je pripadnik civilne zaštite u regiji Bicol za lokalni radio.

Odgođeno je oko 500 letova.

Snimke na društvenim mrežama pokazuju goleme valove kako udaraju u obalu, komade krovova u zraku, srušena stabla na zemlji.

Glasnogovornik agencije za upravljanje u izvanrednim situacijama Mark Timbal rekao je da je dobra priprema minimalizirala posljedice za ljude.

People walk as Typhoon Kammuri, known locally as Typhoon Tisoy, makes landfall in Gamay | Autor: GLADYS CASTILLO VIDAL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: GLADYS CASTILLO VIDAL/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

- Postigli smo velik napredak u pripremama lokalnih vlasti za katastrofe - rekao je za kanal vijesti ANC.

Vlasti upozoravaju na valove do tri metra, poplave i odrone zbog jakog vjetra i kiše.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message