Obavijesti

News

Komentari 21

'Takav sam kakav sam, narod me zato izabrao. Nastavit ću i ubuduće braniti interese ljudi'

'Takav sam kakav sam, narod me zato izabrao. Nastavit ću i ubuduće  braniti interese ljudi'
1

Mostovac Miro Bulj je u Saboru najviše govorio. U dvije godine se za riječ javio 1332 puta. Bivši SDP-ovac,danas nezavisni zastupnik Stjepan Kovač progovorio je tek dva puta...

VIDEO

Moja je obveza raspravljati i boriti se za interese građana te progovarati o problemima u društvu. Ja sam takav kakav jesam i narod me takvog izabrao. Nastavit ću i ubuduće jednako tako braniti interese onih koji su me birali, rekao je Miro Bulj, koji nosi titulu najbrbljavijeg saborskog zastupnika u aktualnom sazivu. Zastupnik Mosta u gotovo dvije godine za riječ se javio 1332 puta, no napominje kako je, osim rasprava, radio na nizu zakonskih prijedloga te podnosio i brojne amandmane.

- U Saboru dajem sve od sebe i često progovaram o socijalnim temama, no ne libim se iskoristiti priliku i glasno progovoriti i o problemima i potrebama Sinja, ali i cijele Cetinske krajine i Zagore - navodi Bulj.

Osim zastupničke fotelje, Bulj od svibnja prošle godine sjedi i u onoj gradonačelnika Sinja.

- Zbog brojnih obveza najmanje sam kod kuće. Ili sam u Saboru, na putu, u uredu ili na terenu. Za mene nema niti će biti godišnjeg odmora, kao što će to biti slučaj kod dobrog dijela ostalih kolega iz saborskih klupa. Dižem se rano i kasno idem spavati. Non-stop sam u pogonu - nastavlja zastupnik Mosta.

Sabor u petak o samo jednoj temi, idući tjedan neće zasjedati
Sabor u petak o samo jednoj temi, idući tjedan neće zasjedati

Iako priznaje da mu brojne obveze crpe puno energije, otkrio je i što je to što mu daje snagu:

- Veseli me ako mogu pomoći ljudima i to je ono što mi je bitno i što me gura naprijed.

Smeta mu što je Sabor izgubio svoju moć, a stava je da je to zbog previše "klimoglavaca" koji u dobrom dijelu na Markov trg dolaze samo na glasovanje. Iako će možda biti onih koji će mu spočitavati da se njegove rasprave svode na repliku i odgovor na repliku, Bulj poručuje:

- To je alat koji imamo i svi ga mogu jednako koristiti. Sabor gubi utjecaj, većina saborskih zastupnika samo klima glavom. Mogli bismo slobodno u sabornicu umjesto njih dovesti i robote. Neke kolege vidim samo na saborskom hodniku. Kad je glasovanje, tek kad uđu u sabornicu, shvatim da su zastupnici, a ne osoblje - rekao je zastupnik.

S više od tisuću javljanja Bulja slijede saborske zastupnice. Njegova kolegica iz kluba Marija Selak Raspudić za riječ se javila 1265 puta. Anka Mrak Taritaš (Glas) na trećem je mjestu s 1223 javljanja u sabornici, dok Dalija Orešković (Centar) riječ je uzela 1010 puta. Na popisu deset najaktivnijih zastupnika su i Katarina Peović (RF), Željko Pavić (Socijaldemokrati), nezavisna Marijana Petir, Josip Borić (HDZ), Domagoj Hajduković (Socijaldemokrati), Sandra Benčić (Možemo) i Andreja Marić (SDP).

Oporba pokrenula još jedan opoziv Beroša: 'Mora otići. Imamo afere, a ni R od reforme'
Oporba pokrenula još jedan opoziv Beroša: 'Mora otići. Imamo afere, a ni R od reforme'

Među deset šutljivaca, koji su se za riječ javili manje od 20 puta, zastupnici su nacionalnih manjina Vladimir Bilek i Ermina Lekaj Prljaskaj te HDZ-ovci Darko Sobota, Ivan Budalić i Mato Čičak. U dvije godine su se tri puta za riječ javili Goran Dodig (HDS) i bivši SDP-ovac, a danas nezavisni zastupnik Vinko Grgić, dok je bivši SDP-ovac Stjepan Kovač progovorio svega dva puta. Bez obzira na to radili ili ne radili, zastupnicima svaki mjesec uredno sjeda u prosjeku 15.000 kuna plaće. Napomenimo da su među "šutljivcima" HDZ-ovka Magdalena Komes i SDSS-ovac Boris Milošević, no oboje su u saborske klupe sjeli prije nepuna dva mjeseca, nakon rekonstrukcije Vlade. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u