Obavijesti

News

Komentari 49

'Tako se ne ponaša član Vlade, glasao bih za ostavku Crnoje'

'Tako se ne ponaša član Vlade, glasao bih za ostavku Crnoje'
1

Ako se radi o utaji poreza to ne može biti predmet razgovora. Nitko tko želi biti ministar ne može si to dozvoliti, komentirao je za N1 Radimir Čačić slučaj Crnoje

VIDEO

Tako se ne smije ponašati član Vlade. Tu je tanka granica između prekršaja i kaznenog djela. Tu nema argumenata poput onog 'ja sam tu jer mi je lakše doći do papira'. Sasvim je svejedno. Ako se radi o utaji poreza to ne može biti predmet razgovora. Nitko tko želi biti ministar ne može si to dozvoliti. Tako je za N1 Radimir Čačić komentirao slučaj ministra branitelja Mije Crnoje.

Čačić smatra da će biti konsenzus oko Crnojine sudbine kao ministra.

- Ako ne glasat ćemo o tome u Saboru, ja osobno za ostavku, a vjerujem da će biti mnogo takvih. Ova Vlada starta sa specifičnom situacijom. Most se vidi u ulozi koja nije prirodna za koaliciju Vlade. On sebe vidi kao korektiv u parlamentu. Ako si ti u Vladi, preuzimaš odgovornost i definiraš šta je šta. Takva jedna situacija posebno poziva većinsku stranku HDZ na ozbiljnost, odgovornost, spuštanje lopte, a ne na ideološke sukobe i to će im se obiti o glavu - rekao je Čačić.

'Bez Oreškovća pitanje je može li Vlada postojati'

Na pitanje bi li on mogao podržati Panenića, Hasanbegovića i Crnoju, Čačić je kazao: ' Vlada prema našim pozitivnim propisima se podržava u cjelini. Ključni čovjek je premijer, on je osoba koja zaslužuje da ju se podrži'. 

- On ima nevjerojatnu prednost da nije ni na kakav način ovisan o politici, a s druge strane da je politika bitno ovisna o njemu. Bez Oreškovića pitanje je može li Vlada postojati. On ima prostor i može se dokazati u relativno kratkom vremenu. Najveći projekti se mogu osmisliti u kratkom roku i 6 mjeseci je dosta za pokretanje stvari. Vidjet će se radi li se o lideru ili marioneti. Nema sredine jer on nije u poziciji da bude nešto između. Ili će se nametnuti ili će nestati - rekao je Čačić. Dodao je da Orešković u startu nije imao pretjerano prostora ni realne pretpostavke da prepozna tko je tko i što je što. 

'Testovi za ovu Vladu kreću, nije dobro krenulo'

Čačića za sada Vlada nije uvjerila da može smanjiti javni dug i pokrenuti investicije.

- Nije dosad bilo mogućnosti. Program je nakupina reciklaža i svega što je dosad 100 puta napisano, a od toga malo realizirano. Osnovne poruke su simpatične, ali nema ništa čvrsto osim BDP-a i porasta od 3 posto. To je ozbiljna tema. Testovi za ovu Vladu kreću, nije dobro krenulo - rekao je Čačić za N1.

Na pitanje vjeruje li da je HDZ pokraden za 5-6 mandata na izborima, Čačić je rekao da nema  ništa protiv da se to ispita. 

-Ali bih rekao da se počne snositi odgovornost i za riječ i nedjela. Bio je period kad se kralo bez ostatka, kad je bilo jasno da se krade. To je bio period do 2000. godine. Kad je sud odabirao komisije kralo se maksimalno. Onda je oporba nametnula da stranke kontroliraju same sebe. To je sasvim druga priča. Nakon toga sva priča o ozbiljnim krađama, ako mene pitate iskreno u to sumnjam što ne znači da to ne treba provjeriti - kazao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret
NOVA VLADA NA POMOLU

DOZNAJEMO Ova ministarstva preuzima Domovinski pokret

Neslužbeno doznajemo da Domovinski pokret nije dobio Ministarstvo kulture, a da su resori podijeljeni sukladno dosadašnjim najavama.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca
IZBORI 2024.

HDZ i DP formirali novu Vladu: Raspodijelili su ministarstva. Traje novi sastanak DP-ovaca

Na sastanku pregovaračkih timova Hrvatske demokratske zajednice i Domovinskog pokreta postignuto je suglasje u vezi s formiranjem nove parlamentarne većine, kao i u vezi sa strukturom buduće Vlade
Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Uvjet Domovinskog pokreta je i dizanje plaća ministrima. Radić: Strijeljajte me, ali to ću provesti

Čelnik Domovinskog pokreta nam je potvrdio i da je spreman ući u Vladu i raditi bez plaće jer mu novac ne treba, ali svima ostalima bi plaće znatno porasle: Ne možemo dobiti kvalitetne ljude u vladu s ovakvim plaćama...