Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
7 komentara

Talent iz Belišća: Tinejdžerka Tea (13) crta super stripove

Tea Basrak (13) iz Belišća se već nekoliko godina bavi crtanjem stripova i neki poznati crtači slažu se s tim kako je riječ o djevojčici s velikim talentom

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
7 komentara

Tea Basrak (13) iz Belišća, učenica osmog razreda, već je poznata u svijetu devete umjetnosti - među crtačima stripova. Ona se već nekoliko godina bavi crtanjem stripova i neki poznati crtači slažu se s tim kako je riječ o djevojčici s velikim talentom.

Svoje stripove šalje na nagradne natječaje, na kojima u pravilu osvaja prvo mjesto, neki su joj već tiskani i mogli su se kupiti na novinskim kioscima, a dobila je već i dva svoja poslovna angažmana, kad su je zamolili da nacrta prigodne stripove s porukom koji će biti tiskani na školske bilježnice.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

- Crtam od kada sam bila mala. Tata je često crtao jer je arhitekt, pa sam i ja uz njega uvijek nešto šarala po papirima. Istodobno, on mi je uvijek prije spavanja čitao razne priče, pa sam i to zavoljela. Te dvije navike, čitanje priča i crtanje, ostale su mi do danas. Kad me naučio crtati ljude, otkrila sam stripove. Bili su mi vrlo zanimljivi jer je priču pratio i crtež, pa je čitanje stripa bilo kao gledanje filma ili crtića - kaže Tea, kojoj se takav način izražavanja jako svidio. Uvijek prvo crta olovkom pa podebljava tušem.

 

- Imam svoje strip-uzore i junake koje volim. To su Manga djevojke, Miki Maus, grafičke novele. Volim superjunake, pa bih voljela jednom kreirati svojeg junaka i napraviti serijal stripa. Nešto kao ‘Harry Potter’. Ali nisam još razvila prepoznatljivi stil, pa ne radim na svojem junaku - kazala je Tea.     

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message