News

Komentari 0

Talijan na Ultri prodavao drogu, Francuza uhitili jer je napao policajca u parku kraj festivala

Talijan na Ultri prodavao drogu, Francuza uhitili jer je napao policajca u parku kraj festivala

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo priopćilo je u srijedu da je troje Talijana uhićeno nakon što je u stanu i automobilu koje su unajmili pronađena razna droga namijenjena daljnjoj preprodaji

U istražnom zatvoru završio je 32-godišnji Talijan osumnjičen da je s dvoje sunarodnjaka, puštenih uz jamčevinu, proteklog vikenda za vrijeme Ultra Europe festivala preprodavao drogu, a pritvoren je i 25-godišnji Francuz koji je u parku napao policajca, izvijestilo je državno odvjetništvo.

Splitsko Općinsko državno odvjetništvo priopćilo je u srijedu da je troje Talijana uhićeno nakon što je u stanu i automobilu koje su unajmili pronađena razna droga namijenjena daljnjoj preprodaji.

Od njih je zaplijenjeno ​​​115 grama kokain​a, 151 tableta ecstasyja​, preko 300 gram​a​ hašiš​a, 9 grama MDMA​,​ 28 grama ketamin​a i 30 grama droge 2C-B.

Uz to su imali i digitaln​u​ vag​u​ za precizno mjerenje s tragovima kokaina te preko 31.200 kuna i 1200 eura za koje tužiteljstvo sumnja da su zaradili prodajom droge.

Prvoosumnjičenom 32-godišnjaku određen je jednomjesečni istražni zatvor dok je ​24-godišnjaku pritvor zamijenjen jamstvom od 250​ tisuća kuna, a 23-godišnjakinji jamstvom od 180​ tisuća kuna.

U drugom slučaju 25-godišnjem Francuzu određen je istraži zatvor jer je 9. srpnja oko 22​.​45 sati u neposrednoj blizini stadiona na kojem se održavao festival napao policajca koji ga je zatražio osobne podatke nakon što ga je zatekao kako puši marihuanu.

No, 25-godišnjak je odgurnuo policajca rukama u prsa zbog čega je policajac pao na tlo, a potom ga je počeo udarati i lakše ga ozlijedio. ​Istražni mu je zatvor određen zbog postojanja opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja djela.

Najčitaniji članci