News

Komentari 4

Talijanska metalurška tvrtka želi kupiti sisačku Željezaru

Talijanska metalurška tvrtka želi kupiti sisačku Željezaru

Interes je pokazalo još nekoliko kompanija, među kojima i slovačka Podbrezova, ali favorit je talijanski ABS koji zadnjih godina bilježi rast prihoda i opsega proizvodnje

Najbolji kandidat za kupnju Željezare Sisak je talijanska metalurška kompanija Acciaierie Bertoli Safau (ABS).

Prema neslužbenim saznanjima Večernjeg lista američki CMC, koji je prije nekoliko mjeseci najavio povlačenje iz Hrvatske, ima dvije ponude za kupnju postrojenja. Interes je pokazalo još nekoliko tvrtki. Osim ABS-a ponudu je dala zagrebačka tvrtka CIOS u vlasništvu Petra Pripuze. Ponudu će vjerojatno dati i slovačka Podbrezova koja je željezaru već jednom pokušala kupiti.

Favorit je, kako se nagađa, ABS koji posljednjih godina bilježi rast prihoda i opsega proizvodnje. Dobro poslovanje može zahvaliti svojoj matičnoj grupaciji Danieli, jednoj od najvećih talijanskih grupacija s godišnjim prihodom većim od 3 milijarde eura. Osnovni biznis kompanije su metalurška postrojenja. 

Tvrtka je lani objavila plan izgradnje moderne željezare vrijedne 400 milijuna kuna, a kako su dali ponudu za Željazaru Sisak moguće je da će upravo tamo biti postrojenje u kojem bi se trebalo zaposliti 500-600 ljudi. 

Najčitaniji članci