Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Talijanski avion bacio u more 80 t goriva: 'Nema zagađenja'

Avion, koji je napustio zračnu luku Malpensu u Milanu oko 19.30 sati, nekoliko je minuta nakon polijetanja, kad je već bio iznad Trentina, naišao je na tehničke probleme

3 komentara

Avion je prije povratka u Milano bacio oko 80 tona kerozina u Ligursko more, a sve zbog toga jer tako zahtijevaju sigurnosne procedure. Dogodilo se to u ponedjeljak, na letu Alitalie Az786, koji je trebao letjeti iz Milana u Tokio, prenosi talijanski portal Riviera24.it.

Avion, koji je napustio zračnu luku Malpensu u Milanu oko 19.30 sati, nekoliko je minuta nakon polijetanja, kad je već bio iznad Trentina, naišao je na tehničke probleme koji su ga natjerali da se vrati. No, prije odlaska u Milano, nakon širokog obilaska, posada se odlučila za damping goriva, ili sigurnosni postupak koji osigurava pražnjenje spremnika prije eventualnog hitnog slijetanja.

Tako je 80 tona goriva raspršeno po moru, oko 80 km od Savone, u središtu Pelagosa, svetištu kitova, koji se nalazi usred Ligurskog mora. Kakve će biti posljedice još se ne zna, a odgovor se traži od nadležnih institucija.

U međuvremenu doznajemo, a prenose to i svi talijanski mediji niti jedan trag goriva nije pronađen izvan Ligurskog mora. Lučka kapetanija je započela potragu helikopterom no bez pronalaženja dokaza. Također nije pronađen niti jedan trag putem satelita. Obzirom da je pilot ispustio gorivo s visine od 15.000 stopa, što je devet više od onoga što je propisano zakonom, pretpostavlja se kao je to omogućilo da se sav kerozin raspršio i ispario. 

Foto: Ilustracija

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message