Obavijesti

News

Komentari 35

Tamna strana Sigečice: Tu su ubijeni Pokrovac i Macolin brat

Tamna strana Sigečice: Tu su ubijeni Pokrovac i Macolin brat
5

U krugu od 400 metara od mjesta gdje je u subotu ranjen 45-godišnjak, nepoznati ubojica likvidirao je menadžera Dinu Pokrovca 2005., a zatim je ondje 2016. zbog duga ubijen Frane Orešković

VIDEO

Zagrebačko naselje Sigečica danas je ponovno podsjetila na svoju zloglasnu prošlost. Na samom početku Rapske ulice, ispred kafića Momentto, ranjen je muškarac (45). Nepoznati mlađi muškarac propucao mu je nogu i pobjegao. Iako je brzo sve okružila policija, on je i dalje na slobodi dok su ranjenika zbrinuli u Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj ulici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Nova pucnjava u Zagrebu: Pred kafićem u Rapskoj ulici ranjen muškarac (45) Reporter: Bogdan Blotnej Više na http://bit.ly/2mtF45J

Posted by 24sata on 13. siječnja 2018

 

- Čuo se jedan hitac - kratki su bili stanari Sigečice. Nije im drago što je naoružani muškarac na slobodi zbog ionako teške povijest cijelog nasilja. 

Naime, 70-ih i 80-godina 20. stoljeća taj dio bio je najopasniji dio grada. Lokalne kriminalce zvali su 'dečki sa Sige' i uvijek bi ih izbjegavali. U naselju je odrastao i Mladen Šlogar zvani Žila koji je priznao da je ubio Ivanu Hodak, kćer odvjetnika Zvonimira Hodaka. U nju je ispucao nekoliko metaka na stubištu zgrade u Ulici Pavla Hatza u listopadu 2008. Slučaj je dugo vremena proganjao istražitelje dok nisu ulovili Šlogara koji je u to vrijeme bio beskućnik.

Pokrovca su slijedili danima

Nekoliko godina prije no što je Šlogar krenuo u svoj krvavi pohod, u lipnju 2005. je u Sigečici ubijen nogometni menadžer Dino Pokrovac (43). Usred noći likvidirali su ga s tri hica u glavu i gornji dio tijela na stubištu zgrade u Korčulanskoj ulici, gdje je živio s obitelji.

Policiju je nazvala supruga ubijenog menadžera, nakon što ga je u haustoru pronašao njegov prijatelj. Susjedi su čuli da je netko u stubištu, ali svi su odmah rekli da nitko nije ništa vidio, kao ni čuo pucnjeve. 

Moravka Pokrovac uvijek je dočekivala svog supruga koji se kući obično vraćao između 1 i 3 sata u noći, a kako je tu večer čula komešanje u zgradi pozvala je u pomoć njegovog prijatelja. 

Na Pokrovca je pucano iz oružja s prigušivačem, zbog čega je policiji bilo neobično da su na mjestu događaja pronašli čahure. Odmah nakon ubojstva policija je rekla kako će na razgovore pozvati neke od sportaša i ljudi iz javnog života s kojima je Pokrovac bio u kontaktu. Doznali su i kojim oružjem je Pokrovac ubijen, ali nikad ga nisu pronašli. I on sam je posjedovao oružje. Nabavio ga je ilegalno, ali ga te kobne večeri nije imao sa sobom. 

Iako svjedoka ubojstva nije bilo, jedna osoba je u vrijeme ubojstva bila udaljena od zgrade 50-ak metara. Policiji je ispričala da je čula zvukove nalik pucanju petardi, a onda i automobil koji je velikom brzinom otišao iz Korčulanske ulice. 

Inače, Pokrovac je uvijek sa sobom nosio crnu Gucci torbicu. Policija ju na mjestu zločina nije pronašla, a bezuspješno su pretražili i šire područje zgrade. Velika je vjerojatnost da je ubojica torbicu odnio sa sobom, posebno kada se zna da je u njoj vjerojatno bio adresar s popisom svih dužnika kojima je Pokrovac posudio novac. 

Sačekuša zbog duga

Novo ubojstvo bilo je 2016. kad je u mraku Lopudske ulice na Sigečici ubijen Frano Orešković (53), brat poznatog ličkog ugostitelja Željka Oreškovića Macole.

oreskovic

Brzo nakon toga uhićen je Dušan Deni Vrhovac (31) koji je zbog toga nepravomoćno osuđen u prosincu  prošle godine.

- Gospođo sutkinjo, pogriješili ste. Osudili ste nevinog čovjeka, rekao je Vrhovac nakon što ga je sutkinja Županijskog suda u Zagrebu Sanja Mazalin dala 14 godina zatvora. 

Na objavi presude bili su supruga ubijenog Snježana Orešković i brat. Vrhovac je presudu saslušao bez pokazivanja ikakvih emocija, nije ni trepnuo. Frano je naime Vrhovcu posudio 10.000 eura. 


- Nedvojbeno je da ste imali dug. Nažalost, to ste riješili na strašan način. Brutalno ste ubili čovjeka koji je bio prijatelj vašeg oca i koji vam je posudio novac - rekla je sutkinja obrazlažući presudu.

Sudsko vijeće je iz niza poruka koje su razmjenjivali Orešković i Vrhovac uvjereno kako su se dogovorili da će se naći 21. travnja 2016. kako bi mu Vrhovac vratio dug. Nakon što su se sreli u Lopudskoj kraj broja 8, Vrhovac mu je s leđa ispalio hitac iz pištolja u potiljak. Potom je, zaključilo je sudsko vijeće, otrčao kroz obližnji park do Hvarske i odbacio pištolj u kontejner za smeće te se potom udaljio u nepoznatom smjeru. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa