Obavijesti

News

Komentari 38

'Tata je preminuo od korone. Onoga tko mu je ukrao novčanik molim da vrati dokumente'

'Tata je preminuo od korone. Onoga tko mu je ukrao novčanik molim da vrati dokumente'

Apel je Gorana Mrđe iz Zagreba, sina Ljubomira Mrđe koji je u ponedjeljak preminuo u KB Dubrava kao teški Covid-pacijent. O njemu smo pisali kad je ležao na respiratoru, a obitelj prijavila krađu 10.000 kn

VIDEO

- Vjerujem da su u bolnici učinili sve za moga tatu, da su poduzeli sve što je bilo u njihovoj moći da ga spase. No preminuo je, najbolji tata na svijetu, i duša našega kvarta. Onoga koji mu je ukrao novčanik sad samo molim da vrati tatine dokumente, a policiju i sve koji surađuju u istrazi pitam gdje je zapelo?, potresan je apel sina Gorana, koji je u ponedjeljak izgubio oca Ljubomira (65). 

Leži na respiratoru u Dubravi, a netko mu krade novac s računa? 'Bolnica je sve prijavila policiji'
Leži na respiratoru u Dubravi, a netko mu krade novac s računa? 'Bolnica je sve prijavila policiji'

Sredinom siječnja njegov je otac s pogoršanim simptomima Covida završio u KB Dubrava, prvo na Pulmologiji a onda, jer mu se stanje dodatno pogoršalo, na respiratoru. Goran mu je na odlasku kolima hitne pomoći kod kuće u unutrašnji džep jakne, kako je ispričao, stavio novčanik, u kojem je bila i bankovna kartica. Za par dana majka se sjetila i novčanika te, intuitivno, poslala Gorana da s njenom karticom, budući da supružnici imaju punomoć za račun onog drugog, na bankomatu provjeri je li sve u redu.

Majka je u to vrijeme bila u samoizolaciji. Ustanovili su, što im je potvrđeno i u banci, da je s računa dvaput podignuto po 5.000 kuna, i to u Garden Mallu te u Sesvetama, a u Sesvetama su u jednoj trgovini za 300 kuna na karticu kupljene i cipele. Goran je odmah sve prijavio policiji, no rezultata, kaže, zasad još uvijek nema. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Nejasno je zašto se još ne zna počinitelj, pa postoje kamere na bankomatima'

- Kako je moguće da se preko nadzornih kamera na bankomatima dosad već nije moglo otkriti tko je dizao novac, jer se zna i vrijeme kad je to bilo. Mama i ja, svi naši prijatelji smo shrvani tatinom smrću. Bio je nekoliko dana bolje, pa i bez respiratora, a onda mu se opet pogoršalo, i nije preživio, devastiran je Goran. U banci im je rečeno kako je iznos podignut s PIN-om, a tvrdi da on na kartici nije bio zapisan, i da ga je tata uvijek znao napamet. 

Kazne za tulum u KB Dubrava: Dali dvije opomene pred otkaz
Kazne za tulum u KB Dubrava: Dali dvije opomene pred otkaz

- MIslim da ga nije imao zapisanog, uvijek ga je utipkavao iz glave. Ne bi trebalo biti komplicirano doznati tko je bio na bankomatu, i u trgovini cipela. Nejasno je zašto sve toliko traje. Nadam se da svi surađuju u istrazi, i da se ovo više nikome neće dogoditi. Iz bolnice nam je pak odgovoreno da su sve poduzeli no kartica nije pronađena, priča Goran.

Novih informacija iz bolnice, pitali smo i sami, zasad nema. Kako su odgovorili su siječnju, slučaj su i sami prijavili policiji, a ako se kod njih doista dogodila krađa, i istraga tako pokaže, netko će za nju morati kazneno odgovarati. Pojašnjeno je kako prilikom dolaska u Dubravu stvari pacijenata koji su pri svijesti nisu zapisivane i spremljene negdje drugdje, nego se to radi u slučaju pacijenata koji nisu u svjesnom stanju. Kad je Ljubomir Mrđa primljen na pulmologiju, bio je u svjesnom stanju, i nije bilo potrebe da mu se stvari uzimaju i zapisuju, a prilikom premještaja na respirator, novčanik s karticom među njegovim stvarima nije bio evidentiran, rečeno  nam je tada u KB Dubrava.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda