Obavijesti

News

Komentari 44

Tata-mata za trajekte: Ante Mrvica odlazi iz splitske luke

Tata-mata za trajekte: Ante Mrvica odlazi iz splitske luke

Bez njega ne možemo ni zamisliti splitsku luku. On je svoj život posvetio trajektima i ljudima, a sada odlazi u mirovinu. Tko će ga zamijeniti, još se ne zna

VIDEO

Skoro svoj cijeli radni vijek Ante Mrvica (65) proveo u splitskoj trajektnoj luci.

Od četiri ujutro do ponoći ništa se ne događa bez njegovoj znanja. Pomogao je toliko ljudi da mu se mogu cijeli životni vijek zahvaljivati. Dodijeljene su mu brojne zahvalnice i priznanja. Uz sve što mu se dogodilo mogao bi komotno napisati knjigu.

Svi ga znaju kao Dobrog duha splitske luke ili tata-mata za trajekte. Raspored je znao i kad su ga nazvali u dva ujutro. Na veliku žalost svih, kako domaćih tako i stranih turista, njegovom radu došao je kraj. Za dva vikenda zaštitni znak luke više nećete vidjeti, piše tportal.

Ante Mrvica

- Sila zakona, što ćeš - rekao je Ante o svom odlasku.

Uvijek smiren pa tako i sada nastavit će predavati na sveučilištu u Splitu i Zadru gdje honorarno drži dva koelgija. Nakon što je nekoliko godina navigavao odlučio je okrenuti se obrazovanju. Prvo je upisao višu pomorsku školu nakon čega je završio i Pomorski fakultet u Splitu.

Završio je strojarstvo i nautički smjer, ali nije ni ovdje stao. Nakon magisterija doktorirao je logistiku i menadžment. Otkad je počeo raditi u Jadroliniji uvijek ga se moglo pronaći na terenu. Prvih nekoliko godina radio je kao inspektor flote na srednjem i južnom Jadranu, a zatim kao njen koordinator za splitsko područje.

Ante Mrvica

- Neki misle da je pametnije trošiti na robu, auta ili mobitele, ali ja sam se uvjerio da je svaka kuna koju sam dao u obrazovanje višestruko vrijedna. Nema veće satisfakcije - rekao je Mrvica za tportal.

Nakon godina koje je proveo uz trajektnu luku nabrojio je i mnogo smiješnih dogodovština koje će pamtiti cijeli život i nastaviti prenositi na mlađe generacije.

Tko će zamijeniti Mrvicu nakon odlaska u mirovinu još nije sasvim jasno. No šuška se da bi ga mogao zamijeniti govorni automat. Ostaje pitanje tko će sada spašavati zalutale turiste, rješavati one najteže probleme i spašavati ozlijeđene radnike.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!