Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
35 komentara

Tek zatvoren, a već problemi: Vatrogasci zapeli ispod znaka

Zagrebački rotor zatvoren je, ali već ima problema s novom prometnom regulacijom. Uvedeno je visinsko ograničenje za vozila iznad 3,5 metara, ali autobusi ZET-a zapinju za njega. Najviše problema imaju vatrogasci

Foto: Screenshot/24sata
35 komentara

Logično je da se kroz te pristupne ceste ograniči kretanje većih vozila, ali pritom je promet dopušten autobusima. To da oni zapinju za oznake visinskog ograničenja je greška, rekao nam je prometni stručnjak Marko Ševrović.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Zagrebački rotor zatvoren je u nedjelju u 9 sati ujutro, a pritom je uvedena nova prometna regulacija. Na pristupnim cestama zabranjeno je prometovati vozilima težim od pet tona i višim od 3,5 metara, osim autobusima ZET-a i vatrogascima. Međutim, upravo oni imaju najviše problema s ovom regulacijom.

A SAD OBILAZNO VIŠE OD GODINU DANA... Pogledajte video: Zagrebački rotor zatvorili su za promet...

Snimke naših čitatelja pokazuju kako autobusi prolazeći ispod tih znakova zapinju za njih, a najviše problema imali su vatrogasci koji su morali stati. Jedan od vatrogasaca je izašao iz kamiona i podigao znak kako bi kamion mogao proći.

- Vatrogasna vozila su inače vangabaritna i događa se da oni negdje ne mogu proći te na kraju krajeva da neće moći proći ispod tog visinskog ograničenja. Ali problem je s autobusima koji ne bi smjeli zapinjati. Ne znam gdje je došlo do pogreške, ali vjerujem da će grad i promet to riješiti - dodao je Ševrović.

S njim se slaže i prometni stručnjak Željko Marušić koji je rekao kako se uz visinsko ograničenje uvijek ostavlja nešto više prostora, a da to ovdje očito nije slučaj.

SVI MOGUĆI SMJEROVI Zatvara se rotor, kuda voziti? Ove karte će vam jako pomoći

- Kada planirate ovakve radove i prometne regulacije i znate da će prolaziti autobusi, onda ne možete postaviti visinsko ograničenje niže nego što su autobusi. To nije normalno da zapinju - dodao je Marušić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message