Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
33 komentara

Zatvara se rotor, kuda voziti? Ove karte će vam jako pomoći

Rotor se zatvara u nedjelju u 9 sati: HAK je izradio interaktivne karte pomoću kojih se vozači mogu informirati kojim pravcima će moći voziti u smjeru sjevera, istoka i zapada

Foto: igor kralj/pixsell/hak
33 komentara

Hrvatski autoklub ususret zatvaranju rotora u Remetincu, planiranom za nedjelju, 16. prosinca u 9 sati, izradio je interaktivne karte pomoću kojih se vozači mogu informirati kojim pravcima će moći voziti u smjeru sjevera, istoka i zapada. Klikom na određeni prometni pravac, označen posebnom bojom, vozači će dobiti i objašnjenje izmjena pravca. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Iz HAK-a navode da su izradili i karte koje bi mogle vozačima pomoći u prometovanju novozagrebačkim naseljima Kajzerica, Trnsko, Savski gaj i Trokut. 

Naglasili su da je zbog značaja remetinečkog rotora, kojim dnevno prođe oko 100 tisuća vozila, dobro informirati se prije no što se uputimo u tom smjeru te, ako je moguće, izbjegavati ga u vrijeme jutarnjih i popodnevnih špica. 

KAOS OD NEDJELJE? Zatvara se rotor: ZET mora preusmjeriti 19 linija buseva

HAK-ova interaktivna karta 

- Kako bi se smanjile gužve i olakšalo prometovanje jednim od najznačajnijih rotora u Zagrebu, izgrađene su nove prometnice, te je postavljena privremena signalizacija. Na području obilaznih pravaca promet će biti dopušten vozilima do 5t ukupne mase i visine do 3,50m te autobusima javnog gradskog prijevoza ZET-a - navode u HAK-u. 

TRANZITNI PROMET

Vožnja u smjeru sjevera:

IZ SMJERA ČVORA LUČKO – vozila će skrenuti lijevo, prebaciti se na istočni kolnik i dalje redovito prometovati do raskrižja sa Selskom cestom;
IZ SMJERA NOVOG ZAGREBA – dolaskom po Aveniji Dubrovnik, vozila se uključuju na privremenu prometnicu prema Jadranskom mostu i dalje prema Selskoj cesti.

Foto: HAK

HAK-ova interaktivna karta 

Vožnja u smjeru istoka:

IZ SMJERA ČVORA LUČKO – vozila nastavljaju ravno i privremenoj prometnici ulaze na južni kolnik Avenije Dubrovnik i redovito prometovati do raskrižja s ulicom Radoslava Cimermana;
IZ SMJERA SELSKE I SAVSKE CESTE - preko semaforiziranog spoja vozila se prebacuju na istočni kolnik i po privremenoj prometnici ulaze na južni kolnik Avenije Dubrovnik i redovito prometovati do raskrižja s ulicom Radoslava Cimermana.

Foto: HAK

HAK-ova interaktivna karta 

OBJAVILI IZ GRADA Čeka li Zagrepčane kaos? U 9 sati u nedjelju zatvaraju rotor

Vožnja u smjeru zapada:

IZ SMJERA NOVOG ZAGREBA – od Avenije Dubrovnik po privremenoj prometnici vozila voze ispod Jadranskog mosta sve do raskrižja Jadranska avenija – Vice Vukova gdje mogu skrenuti desno na Jadransku aveniju ili nastaviti ravno po Ulici Vice Vukova;
IZ SMJERA SELSKE I SAVSKE CESTE (prema čvoru Lučko) – vozila nastavljaju ravno, skreću desno i preko privremene prometnice dolaze do raskrižja Jadranska avenija – Vice Vukova gdje mogu skrenuti desno na Jadransku aveniju ili nastaviti ravno po Ulici Vice Vukova.

Foto: HAK

HAK-ova interaktivna karta 

LOKALNI PROMET

Naselje Kajzerica:

Zatvaraju se dvije prometnice – istočni priključak na Jadranski most kod Zrinjevca i križanje Remetinečka cesta – Riječka ulica;
Pristupna točka: križanje Cimermanova – Antalova – Bencekovićeva. 

Naselje Trnsko: 

Zatvara se priključak s Nehruovog trga na Aveniju Dubrovnik;
Pristupne točke: križanje Avenija Dubrovnik – Cimermanova – Trnsko i priključak iz ulice Trnsko.

Naselje Trokut:

Pristupne točke:

Na sjeveru: južni kolnik Avenije Dubrovnik preko Nehruovog trga
Na jugu:  Hermanova ulica – Perjasička ulica – Utinjska ulica  – Savski gaj XIII – Remetinečka cesta.

Naselje Savski gaj:

Zatvara se Prekratova ulica prema Aveniji Dubrovnik 

Pristupne točke: Nehruov trg – Avenija Dubrovnik ili križanje Remetinečka cesta – Savski gaj XIII
U naselju će biti zabranjen promet teretnim vozilima po Prekratovoj cesti i Nehruovim trgom
 

Foto: HAK

HAK-ova interaktivna karta 

ULAZ U GRAD IZ OKOLICE ZAGREBA

Budući da se u Zagreb iz smjera Rijeke i Splita najčešće ulazi upravo na Remetinečkom rotoru, kako biste izbjegli veće gužve, savjetujemo se korištenje drugih čvorova kako je prikazano na karti. Vozilima višim od 3,50m i ukupne mase veće od 5t bit će zabranjen promet privremenim prometnicama oko rotora te će biti usmjereni znakovima na Zagrebačkoj obilaznici (A3) na pojedine, alternativne pravce. Znakovi zabrane i preporučenog obilaska bit će postavljeni i na ključnim raskrižjima u blizini zone radova.

Foto: HAK

HAK-ova interaktivna karta 

 

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message