Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
261 komentara

Plenković ipak jedini? Milinović odustao od svoje kandidature

Darko Milinović je rekao da su razlike između njega i Andreja Plenkovića premale da bi se iscrpljivali u unutarstranačkoj bitci te je pozvao svog kolegu da preuzme inicijativu

Foto: Davor Visnjic/PIXSELL
261 komentara

Iako je skupio preko 5000 potpisa za kandidaturu za predsjednika HDZ-a, Darko Milinović je rekao da se ipak neće kandidirati.

- Ja sam ovih dana obavio niz razgovora s ljudima na političkoj sceni i danas sam obavio i razgovor s Andrejom Plenkovićem. Razgovarali smo o budućnosti HDZ-a i budućnosti Hrvatske. Shvatili smo da se naše vizije bitno ne razlikuju. Gotovo su identične. Shvatili smo da se na tim malim razlikama ne bi trebalo iscrpljivati na unutarstranačkoj bitci i da sav naš potencijal HDZ-a moramo usmjeriti jednom cilju, a to je sprječavanja povratka na vlast najnesposobnijeg premijera u povijesti Hrvatske. Čitav svoj HDZ-ovski potencijal dajem na raspolaganje IX. izbornoj jedinici - kazao je Milinović.

Zahvalio se svima koji su mu dali podršku i koji smatraju da se treba kandidirati. Pozvao ih je da i oni svoje potencijale stave u, kako je rekao, 'sveti cilj sprječavanja povratka na vlast najnesposobnijeg premijera' i pobjede na izborima.

Naglasio je kako se ne žrtvuje, nego stavlja svoj potencijal u funkciju ostvarenja cilja stranke.

- Andrej mora već sutra preuzeti inicijativu za razgovor s novim koalicijskim partnerom. Nakon ovih mojih riječi, mislim da drugih kandidata više neće biti - rekao je Milinović pozivajući ostale da podrže Plenkovića.

Milinović je otkrio koje zajedničke ciljeve dijele on i Plenković.

- Da HDZ bude čvrsta stranka desnog centra, da HDZ ima jaki europski štih, da HDZ bude riješen svih radikalizama i da bude stranka koja će biti prihvatljiva širokoj populaciji - rekao je Milinović, dodajući da će svoje osobne ambicije staviti na stranu u interesu HDZ-a i Hrvatske.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message