Obavijesti

News

Komentari 4

Temperature i do -4°C, krajem tjedna očekuju se magla i snijeg

Temperature i do -4°C,  krajem tjedna očekuju se magla i snijeg

Krajem tjedna očekuje nas umjereno i pretežno oblačno vrijeme s čestom kišom osobito na Jadranu i predjelima uz njega. Od petka u unutrašnjosti mjestimice susnježica i snijeg

VIDEO

U većini krajeva Hrvatske danas će biti pretežno sunčano, u unutrašnjosti ujutro i prijepodne mjestimice magla te niski oblaci koji se osobito u Gorskom kotaru i Lici mogu i dulje zadržati. Vjetar uglavnom slab. Na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita na udare i olujna, u postupnom slabljenju, a u noći na četvrtak zapuhat će jugo. Najviša temperatura zraka između 2 i 7, duž obale i na otocima od 11 do 16 °C, prognozira DHMZ.

U Zagrebu se danas očekuje pretežno sunčano, u prvom dijelu dana na gradskom području mjestimice magla. Vjetar uglavnom slab. Najviša temperatura zraka od 5 do 7 °C. Sutra će biti oblačno, u prvom dijelu dana lokalno uz maglu, a moguća je i rosulja. Malo kiše može pasti poslijepodne i navečer, no kiša je vjerojatnija u noći na petak. Vjetar slab. Najniža jutarnja temperatura između -3 i 0 °C, a najviša dnevna od 3 do 5 °C

Pokretanje videa...

Snijeg u Begovom Razdolju: Napadalo osam centrimetra VIDEO

Prognoza po regijama za srijedu

Istočna Hrvatska

Pretežno sunčano. Ujutro ponjaprije uz rijeke magla. Vjetar slab. Najviša temperatura zraka od 4 do 7 °C.

Središnja Hrvatska

Većinom sunčano, ujutro i prijepodne mjestimice magla i niski oblaci. Vjetar slab. Najviša temperatura zraka između 3 i 7 °C.

Gorski kotar i Lika

Ujutro i prijepodne često niski oblaci, lokalno i magla, a poslijepodne sunčana razdoblja. Vjetar uglavnom slab. Najviša temperatura zraka između 2 i 5 °C.

Istra

Pretežno sunčano uz malu do umjerenu naoblaku, a krajem dana i u noći postupno povećanje naoblake. Puhat će slaba do umjerena, mjestimice pojačana bura, a poslijepodne će slabjeti. More će biti malo do umjereno valovito. Najniža temperatura zraka bit će od 5 do 7 °C, u unutrašnjosti Istre od -1 do 4 °C, najviša dnevna od 12 do 14 °C.

Sjeverni Jadran

Pretežno sunčano, prema kraju dana uz porast naoblake osobito na zapadnoj obali Istre. Umjerena, podno Velebita i jaka bura s olujnim udarima, poslijepodne u postupnom slabljenju. Najviša temperatura zraka uglavnom od 11 do 15 °C.

Dalmacija

Prevladavat će sunčano, ponegdje s umjerenom naoblakom. Umjerena, lokalno do jaka bura u slabljenju, a u noći na četvrtak zapuhat će umjereno jugo. Najviša temperatura zraka između 12 i 17 °C. Prognoza za kraj tjedna i vikend Umjereno i pretežno oblačno s čestom kišom osobito na Jadranu i predjelima uz njega. Najviše kiše past će u Dalmaciji u kojoj su moguća i gmljavinska nevremena. U nizinama unutrašnjosti u četvrtak ujutro mjestimice magla, a danju će oborine većinom izostati. Od petka mjestimice susnježica i snijeg, vjerojatni su lokalno u višim predjelima, a mogući su i ponegdje u nizinama. Vjetar na kopnu uglavnom slab, u subotu umjeren jugozapadni. Na Jadranu umjereno i jako jugo, u petak će malo oslabjeti i okrenuti na jugozapadnjak koji će u subotu pojačati. U unutrašnjosti mraz još u četvrtak, potom jutra manje hladna. Dnevna temperatura zraka bez veće promjene.

Prognoza za četvrtak

Pretežno oblačno, uglavnom na Jadranu i u predjelima uz njega s kišom. Pritom će oborina lokalno biti obilna, osobito u Dalmaciji gdje su mogući i izraženi pljuskovi s grmljavinom. U unutrašnjosti u prvom dijelu dana mjestimice magla, a sunčanih razdoblja poslijepodne može biti na istoku. Vjetar slab, u Slavoniji do umjeren jugoistočni. Na Jadranu umjereno i jako jugo, na sjevernom dijelu prijepodne još umjerena bura. Najniža temperatura od -4 do 1, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije uglavnom između 5 i 10, na jugu i do 13 °C. Najviša dnevna od

Prognoza za kraj tjedna i vikend

Umjereno i pretežno oblačno s čestom kišom osobito na Jadranu i predjelima uz njega. U nizinama unutrašnjosti u četvrtak ujutro mjestimice magla, a danju će oborine većinom izostati. Od petka mjestimice susnježica i snijeg, vjerojatni su lokalno u višim predjelima, a mogući su i ponegdje u nizinama. Vjetar na kopnu uglavnom slab, u subotu umjeren jugozapadni. Na Jadranu umjereno i jako jugo, u petak će malo oslabjeti i okrenuti na jugozapadnjak koji će u subotu pojačati. U unutrašnjosti mraz još u četvrtak, potom jutra manje hladna. Dnevna temperatura zraka bez veće promjene.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.