Obavijesti

News

Komentari 13

Temperature i do -6°C, nevolje s vjetrom nastavljaju se i dalje

Temperature i do -6°C, nevolje s vjetrom nastavljaju se i dalje
1

U četvrtak prijepodne će još biti prilično vjetrovito, najdulje i najjače na Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije, gdje će biti i orkanske bure i tramontane, a olujni udari nas očekuju i tijekom dana...

VIDEO

Nakon mnogobrojnih nevolja s oborinama, te osobito s vjetrom, koji je ne samo na Jadranu, nego i u kopnenom području bio olujne jakosti - tijekom četvrtka će se vrijeme smirivati. No, u noći i prijepodne će još biti prilično vjetrovito, najdulje i najjače na Jadranu i unutrašnjosti Dalmacije, gdje će biti i orkanske bure i tramontane, a mjestimičnih olujnih udara vjerojatno će biti još i u četvrtak poslijepodne, prognozira HRT.

U petak i subotu slijedi stabilnije i mirnije vrijeme, te barem djelomice sunčano, ali ujutro na kopnu uz temperaturne "minuse". Od nedjelje pak ponovno jačanje južine, osjetan porast temperature te sve češća kiša...

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:02

Četvrtak: većinom sunčano, u početku i vjetrovito, jutro hladnije

dr. sc. Tanja Renko: "U četvrtak će na istoku Hrvatske biti umjerenog, prijepodne i umjereno jakog sjevernog i sjeverozapadnog vjetra. Prevladavat će sunčano vrijeme, uz koje će od jutarnjih -3 do 0 °C danju temperatura porasti na 5 do 7 °C - vrijednosti koje i očekujemo početkom veljače.

U središnjoj će se Hrvatskoj vjetar smiriti ranije, pa će veći dio dana biti slab. A kako će i oblaka kroz noć biti manje, jutro će biti hladnije uz temperaturu od -4 do -2 °C. Najviša dnevna uz većinom sunčano vrijeme između 6 i 8 °C.

U gorju i na sjevernom Jadranu također prevladavajuća vedrina, uz tu i tamo poneki oblak. Još prijepodne i vjetrovito, posebno podno Velebita, gdje će bura imati orkanske udare, a od sredine dana izraženije će slabjeti. Jutarnja temperatura zraka od -6 do -3 °C u gorju i u unutrašnjosti Istre, a na sjevernom Jadranu od 0 °C duž obale do 4 °C na otocima. Najviša dnevna od 9 do 11 °C.

U Dalmaciji i dalje vrlo vjetrovito, uz jaku i olujnu buru, na udare i orkansku, i to ne samo uz more, nego i u unutrašnjosti! More i dalje jače valovito i uzburkano, prema večeri u smirivanju. Sunce će biti zubato jer će zbog vjetra dojam hladnoće biti izraženiji.

Podjednako i na jugu Hrvatske, gdje će službeni termometri pokazivati najvišu temperaturu od 7 do 10 °C, ali će se zbog vjetra činiti hladnije. I dalje će biti na snazi upozorenje crvenog - najvišeg stupnja za more, te malo manjeg - narančastog za obalno područje.

Zbog snažnog vjetra Dalmacija 'odsječena' na kopnu i na moru
Zbog snažnog vjetra Dalmacija 'odsječena' na kopnu i na moru



Do nedjelje stabilnije i mirnije, ali na kopnu uz hladna jutra, pa opet južina...

"Na kopnu se sve do nedjelje temperatura traka neće znatnije mijenjati te će biti u skladu s dobom godine. Bit će suho, uz promjenljivu naoblaku, uz koju neće nedostajati i duljih sunčanih razdoblja. Od nedjelje pak raste vjerojatnost za južinu, a s njom i porast temperature, potom i naoblake, početkom idućeg tjedna i za kišu.

Na Jadranu će se slabljenje bure nastaviti u petak, no još će mjestimice u subotu ujutro biti jaka. Do nedjelje će prevladavati sunčano, a sa slabljenjem vjetra porast će i temperatura, ponajviše dnevna. U nedjelju će zapuhati jugo s kojim će se gomilati oblaci, a s njegovim jačanjem početkom novoga tjedna povećat će se i vjerojatnost za kišu te još toplije vrijeme.", prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.