Obavijesti

News

Komentari 38

Temperature od ponedjeljka idu ispod nule, čeka nas puno kiše, magle, mraza i olujne bure

Temperature od ponedjeljka idu ispod nule, čeka nas puno kiše, magle, mraza i olujne bure

Bura će u srijedu jačati, osobito na sjevernom dijelu, pa nisu isključeni problemi u prometu, pa dobro isplanirajte putovanje kao idete južnije od Velebita

VIDEO

Novi tjedan počet će jesenskim ugođajem, uz stabilno vrijeme, na kopnu i mjestimičnu maglu i mraz u jutarnjim satima.

U utorak porast naoblake te mjestimična kiša, osobito na zapadu i sjeverozapadu, a uglavnom na Jadranu ponegdje pljuskovi s grmljavinom.

Od srijede do subote uglavnom suho, uz barem djelomice sunčano vrijeme te manje hladna jutra, mjestimice na kopnu uz maglu, a na Jadranu u srijedu i četvrtak gdjegod jaka bura s olujnim udarima, sažeta je tjedna prognoza koju je za HRT pripremila meteorologinja Dunja Plačko-Vršnak.

U ponedjeljak ujutro u Slavoniji, Baranji i Srijemu mjestimice magla te slab mraz, a danju će prevladavati sunčano, na krajnjem istoku uz povremeno umjeren istočni i jugoistočni vjetar. Temperatura će porasti do 13 ili 14 °C.

AccuWeather objavio prognozu za jesen - evo što čeka Hrvatsku
AccuWeather objavio prognozu za jesen - evo što čeka Hrvatsku

Nakon pretežno vedre noći u središnjoj Hrvatskoj temperatura će se ponegdje spustiti ispod 0 °C. Valja računati i na maglu, koja se mjestimice može zadržati i dio prijepodneva. Ipak, uz obilje sunca najviša dnevna temperatura bit će oko 13 °C.

U višem gorju temperatura se neće spuštati ispod 0 °C, ali po kotlinama valja računati na mraz i mjestimičnu maglu. Zatim pretežno sunčano, a sunčano će biti i na sjevernom Jadranu, uz umjerenu i jaku buru, podno Velebita na udare i olujnu, koja će poslijepodne oslabjeti. Prema večeri na sjevernom Jadranu porast naoblake.

Obilje sunca bit će i na srednjem Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije. Puhat će umjerena, ujutro i jaka bura koja će oslabjeti i poslijepodne prema otvorenom okrenuti na istočni i jugoistočni vjetar uz malo do umjereno valovito more. Jutarnja temperatura između 10 i 14 °C, u unutrašnjosti od 3 do 7 °C, a najviša dnevna između 17 i 20 °C.

Na jugu Hrvatske najviša temperatura zraka između 18 i 21 °C. Prevladavat će sunčano, ujutro uz umjerenu do jaku buru koja će oslabjeti i poslijepodne okrenuti na jugo."

U utorak prolazno naoblačenje i kiša pa opet stabilnije

U utorak ujutro na kopnu mjestimice magla, a uz porast naoblake i povremeno kiša, osobito u zapadnim i središnjim krajevima. Od srijede barem djelomice sunčano, oblačnije još mjestimice u srijedu, uz mogućnost kiše uglavnom u gorju.

Na Jadranu u utorak umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom, a mogući su i pljuskovi. U nastavku tjedna uglavnom suho i djelomice sunčano. Bura će u srijedu ponovno jačati, osobito na sjevernom dijelu, pa nisu isključeni problemi u prometu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa