Obavijesti

News

Komentari 33

Terorist iz Londona je Sudanac koji je ostao bez oca i brata

Terorist iz Londona je Sudanac koji je ostao bez oca i brata
1

Salih Khater, 29-godišnji Sudanac koji se u ponedjeljak automobilom zaletio u skupinu biciklista pa onda i u barikade ispred zgrade britanskog parlamenta nedavno je proživio obiteljsku tragediju.

VIDEO

Napad sudanskog imigranta koji je u Veliku Britaniju imigrirao prije pet godina policija tretira kao teroristički napad. On je uhićen ubrzo nakon što se autom zaletio na zgradu parlamenta u Londonu te pritom ozlijedio dvoje prolaznika. 

Istraga napada još uvijek traje, a policija je zasad utvrdila da je Salih Kater živio u Birminghamu. Prije nego što je izveo napad za volanom je proveo gotovo cijelu noć; prvo je doputovao iz Birminghama pa Londonom kružio gotovo šest sati prije nego se zaletio u prolaznike. Katera se opisuje kao 'samotnjaka' koji je slobodno vrijeme provodio slušajući pop glazbu, gledajući nogometne utakmice, pušeći nargilu i surfajući internetom u internet cafeu ispod svojeg stana u Sparkhillu, u Birminghamu. 

S obzirom da je njegov napad najvjerojatnije inspiriran napadom Khalida Masooda koji je prije 17 mjeseci automobilom na Westminsterskom mostu ubio petero ljudi, zanimljivo je da je Khater živio na samo desetak minuta od Masooda, piše Daily Mail

Kater inače još uvijek izbjegava suradnju s policijom i odbija pričati s istražiteljima. 

Prije nego što se prije pet godina doselio u London, 29-godišnjak je u rodnom Sudanu studirao elektrotehniku, a živio je u ruralnom gradiću Wad Madaniju. Nedavno su mu u razmaku od samo nekoliko mjeseci umrli otac i brat koji su u Sudanu imali farmu prosa. 

Automobil kojim je izveo napad, kupio je prije dva mjeseca, a s obzirom da je prije napada Londonom kružio šest sati dokazuje, kažu istražitelji, da je tražio idealno mjesto za napad, ali i određenu količinu ljudi. 

Policija ga je nakon napada uhitila i privela bez previše problema. Bio je šutljiv, nije pružao otpor, a kod njega nije pronađeno bilo kakvo oružje. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk