Obavijesti

News

Komentari 7

'Teške torbe simbol zastarjelog školstva koje treba promjenu'

'Teške torbe simbol zastarjelog školstva koje treba promjenu'
1

"Organizirajte nastavu i dajte jasne upute učenicima što treba, a što ne treba biti u školskoj torbi za svaki dan", poručila je ministrica obrazovnim djelatnicima

VIDEO

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak pozvala je u srijedu učitelje da organiziraju nastavu i djeci daju jasne upute o tome što trebaju nositi u školu kako bi se riješio problem težine školskih torbi istaknuvši kako je on simbol zastarjeloga školstva koje treba promijeniti.

"Organizirajte nastavu i dajte jasne upute učenicima što treba, a što ne treba biti u školskoj torbi za svaki dan", poručila je ministrica u newsletteru namijenjenom obrazovnim djelatnicima.

S obzirom na to da djeca zbog teških torbi redovito imaju zdravstvenih problema, učitelje je pozvala da prema mogućnostima koje imaju na terenu, "pokušaju maksimalno utjecati na rješavanje simbola zastarjelog školstva koje traži promjenu".

Ministrica Divjak: Ulaganje u obrazovanje je dobitna formula
Ministrica Divjak: Ulaganje u obrazovanje je dobitna formula
Divjak: Iduće godine učiteljima veće plaće i bolji uvjeti rada
Divjak: Iduće godine učiteljima veće plaće i bolji uvjeti rada

Podsjetivši da će se iduće godine u pilot-projektu kurikularne reforme testirati i korištenje digitalnih obrazovnih sadržaja, Divjak je istaknula da Ministarstvo u sklopu nacionalnoga pilot-projekta "e-Škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola" s CARNetom razvija digitalne obrazovne sadržaje za učenike i učitelje STEM predmeta (kemija, biologija, fizika i matematika) u 7. i 8. razredima osnovnih škola te 1. i 2. razredima srednjih škola.

Što se tiče kurikularne reforme, završena su sva 52 dokumenta koji se sada pripremaju za međunarodne recenzije nakon kojih će se doraditi, a početkom 2018. godine trebala bi početi i "edukacija edukatora", dodala je.

Na javnu raspravu o izmjenama i dopunama Zakona o obrazovanju stiglo 1500 komentara

Na nedavno završenu javnu raspravu o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju stiglo je oko 1500 komentara, što, smatra Divjak, jasno pokazuje velik interes za reformske procese.

Osim toga, u vladinoj proceduri nalaze se i izmjene i dopune Zakona o strukovnom obrazovanju, koji će, ističe Divjak, prvi put omogućiti reformu strukovnog obrazovanja i stvoriti priliku za osnivanje centara kompetentnosti te omogućiti povlačenje velikih sredstava iz EU fondova iduće godine.

"Centri kompetentnosti osigurat će mogućnosti obrazovanja i stjecanja kompetencija i vještina uz partnerstvo s obrazovnim, gospodarskim i civilnim sektorom primarno na regionalnoj razini, ali i uz međunarodnu suradnju sa sličnim centrima u Europskoj uniji", ističe Divjak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!
S PRVOG KATA

Policija došla privesti čovjeka u Našicama, on skočio i poginuo!

Policija iz Našica jutros oko 7 sati je pokušala realizirati dovedbeni nalog koji je Županijski sud u Osijeku raspisao za 47-godišnjakom kojeg je trebalo dovesti u Zatvor u Zagrebu
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca