Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Teta, htio bih živjeti s ovom bakom i didom. Je l' mogu?'

Sudski izvršitelj odgodio je ovrhu dječaka (7) i djevojčice (3). Nakon što je njihov otac ubio njihovu majku, djedovi i bake bore se za skrbništvo nad djecom..

Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
136 komentara

Kuća obitelji Šušak jučer je od ranog jutra bila puna prijatelja i rođaka koji su došli spriječiti ovrhu njihovih unuka.

Brat (7) i sestra (3) prošle su godine nakon obiteljske tragedije ostali bez oba roditelja. Otac im je najprije ubio majku, a zatim i sebe. Dječak i djevojčica od tad žive kod majčinih roditelja u Nuštru. U međuveremnu su skrbništvo nad djecom zatražili i očevi roditelji, a Centar za socijalnu skrb u Vinkovcima donio rješenje po kojemu se unuci dodjeljuju njima. Jučer su po djecu došli sudski ovršitelj, policija i predstavnici vinkovačkog centra.

“Teta, ja bih ostao živjeti tu, sa ovom bakom i didom. Je l’ mogu”, širom otvorenih očiju upitno nas je gledao maleni dječak očekujući odgovor. “I ja bih”, dobacila je djevojčica koja je stajala pored njega. Dvoje mališana potom se stisnulo pored nogu svoga djede, koji ih je zagrlio. Vidjevši djecu koja su u šoku i plaču, te zbog drugih okolnosti, sudski izvršitelj odlučio je odgoditi ovrhu, što su svi okupljeni popratili pljeskom. No već sutra može biti zakazana druga.

- Dan nakon pokopa moje kćeri otišla sam u Centar za socijalnu skrb i podnijela zahtjev za skrbništvo nad unucima. Mi smo ionako svih tih godina brinuli o njima. Bila sam iznenađena kad sam čula da zahtjev tad nisu predali drugi djed i baka. Rekli su da se oni o djeci ne mogu brinuti. Kasnije sam saznala da su skrbništvo zatražili tek nakon dva mjeseca - kaže Ljiljana Šušak (53), majka ubijene žene. Dodaje kako da ne razumije kako je Centar za socijalnu skrb u Vinkovcima donio rješenje po kojemu se njeni unuci daju na skrb roditeljima muškraca koji je ubio njenu kći. Uzrujana Ljiljana Šušak jučer se jedva smirila, i to nakon intervencije Hitne, koja je njoj i surugu dala injekcije za smirenje.

Milici Benić, ravnateljici Centra za socijalnu skrb u Vinkovcima, prošlog tjedna poslali smo upit o cijelom slučaju. Još nije odgovorila. U Centru nam je rečeno da je ravnateljica odsutna.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message