Obavijesti

News

Komentari 33

'Ho'š kod žene moje': Edina su mučili i ubili zbog ljubomore?

'Ho'š kod žene moje': Edina su mučili i ubili zbog ljubomore?
1

Toliko je surovosti u ovom zločinu sadržano da je Tužiteljstvo okruga Brčko u svom obraćanju javnosti s pravne strane eventualne kazne za ove zločine moralo shematski prikazati

VIDEO

Niske strasti zbog kojih je u najstrašnijim mukama okončan život Edina Zejćirovića (30) iz Ratkovića u BiH nisu pojmljive ni najsjajnijim umovima koji proučavaju psihopatologiju ljudske ličnosti, piše Dnevni Avaz.

Poštenom čovjeku teško je bilo provariti da je u BiH netko otet, a kamoli da je životinjski mučen, ponižavan, unakažen batinama i bačen u Savu. Ubojice su u svoj zločin snimile i mobitelom, valjda kao dokaz svoje muškosti i dominacije (njih su bila četvorica, a Edin sam).

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:40

Edin Zejćirović otet i ubijen zbog žene jednog od osumnjičenih?

Stanovnike BiH je posebno šokirao način na koji je mladić ubijen. Njegovi egzekutori su ga mučili i sve to snimali mobitelima. Snimka je objavljena i na društvenim mrežama.

Na snimci se čuje i kako jedan od ubojica govori Edinu: 'Ho'š kod žene moje, ha? Ho'š kod moje žene? Javio se ti njoj da vidiš treba li joj šta...'. Ove riječi koje je izgovorio jedan od ubojica jasno ukazuju da bi motiv mogla biti bezobzirna osveta zbog ljubomore. Na snimci je prikazano maltretiranje i batinanje nesretnog mladića uz teške uvrede i psovke, piše Avaz.

Određen pritvor i četvrtom osumnjičenom za otmicu i ubojstvo Edina Zejćirovića

Sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor i Samidu Šabanoviću (20) iz Brčkog, četvrtom osumnjičenom za sudjelovanje u otmici i ubojstvu Edina Zejćirovića. 

On je nakon bijega uhićen u subotu kasno navečer, a pritvor mu je određen zbog daljnje opasnosti te iz razloga zbog kojih je pritvor ranije određen i ostalim osumnjičenima.

Iz Tužiteljstva Brčko okruga BiH, navodeći inicijale osumnjičenih, podsjećaju da je pritvor Suanu Haliloviću (40), Nihadu Hukiću (26) i Suvadu Djedoviću (22) određen zbog bojazni da će sakriti, uništiti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za kriminalni postupak, odnosno da će ometati postupak utjecanjem na svjedoke ili sudionike.

Monstruozno ubojstvo u BiH: Oteli ga, mučili i bacili u Savu
Monstruozno ubojstvo u BiH: Oteli ga, mučili i bacili u Savu

- Osim toga, pritvor prema svim osumnjičenim opravdan je kriminalnim djelom za koje se sumnjiče, za koje se može izreći kazna zatvora deset godina ili teža kazna, a koje je posebno teško s obzirom na način izvršenja ili njegove posljedice - naveli su iz Tužiteljstva.

Toliko je surovosti u ovom zločinu sadržano da je Tužiteljstvo okruga Brčko u svom obraćanju javnosti s pravne strane eventualne kazne za ove zločine moralo shematski prikazati.

U BiH se svakim novim monstruoznim zločinom pokreće rasprava o kazni doživotnog zatvora koja nikad nije egzistirala u njihovom zakonodavstvu.

U Facebook grupi 'Pravda za Edina' traže doživotnu kaznu za počinitelje

Građani Čelića i Brčkog okupili su se u Facebook grupi 'Pravda za Edina', a napravili su i peticiju. Nakon onog što su vidjeli na snimci, traže maksimalnu kaznu za monstrume, a ako postoji mogućnost, tražit će i izmjenu Kriminalnog zakona da bi sudovi za ovakve zločince mogli izreći kaznu doživotnog zatvora. 

- Ono što se moglo vidjeti na snimku nije zabilježeno u ratu. Pa što im je taj momak napravio da mu čupaju prste, nokte... Ma ne mogu da govorim. Ne mogu spavati nakon svega što sam vidio - kaže N. M. iz Brčkog, koji očekuje konkretnu reakciju pravosuđa BiH. 

- Želimo podići svijest ljudi o tome u kakvom vremenu živimo i s kakvim ljudima se svaki dan susrećemo i pijemo kavu. Edin je bio dobar čovjek, nikome nije želio zlo, rekli su za portal Otisak.ba.

Poručili su i kako je jedan od ciljeva njihove stranice da se u zakonodavstvo BiH uvede kazna doživotnog zatvora jer, kako kažu, takvu kaznu zaslužuju počinitelji zvjerskog ubojstva.

Monstruozno ubojstvo u BiH: Oteli ga, mučili i bacili u Savu

Obitelj je Edina Zejćirovića (30) posljednji put vidjela 17. studenog ove godine, a o njegovom nestanku obavijestili su policiju u Čeliću i u Brčkom. Istražitelji su 5. prosinca uhitili trojicu muškaraca koje sumnjiče da su ga oteli, mučili i zatim bacili u Savu kod Brčkog. Upravo su tamo pronašli njegovo tijelo 6. prosinca

Dva dana nakon toga uhićen je i četvrti muškarac osumnjičen za ovo svirepo ubojstvo, a koji je cijelo vrijeme bio u bijegu. Uhićen je na dan kad su se obitelj i prijatelji posljednji put opraštali od voljenog Edina. 

'Ulazim na vrata kad tamo na stolu moj brato leži'

Na društvenim mrežama oglasio se Edinov brat Kenan koji najviše žali za time što ga nije vidio 17. studenog da ga izgrli i izljubi. Umjesto toga, prepoznao ga je u mrtvačnici.

- Stojim ja ispred, sve Boga molim da nije on. Sve mislim da je živ. Ulazim na vrata kad tamo na stolu moj brato leži. Lijep moj brato kao što je uvijek bio, crna kosa, crna brada, lijepo lice kao u manekena, napisao je Kenan i zahvalio svim ljudima koji su u ovim teškim danima bili uz njega i njegovu obitelj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a