Tim, linija ti nije gud: Vlast mu godi. Orešković dobio trbuščić | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 76

Tim, linija ti nije gud: Vlast mu godi. Orešković dobio trbuščić

Tim, linija ti nije gud: Vlast mu godi. Orešković dobio trbuščić
1

Solidan trbuščić, u našim krajevima bi to nazvali "pivskom škembom" zaradio je tehnički premijer Tihomir Orešković u samo sedam mjeseci vlasti. Politika mu godi, ali i deblja...

VIDEO

Kad je došao na premijersku poziciju, Tim Orešković bio je vitak kao afganistanski hrt. Ultraslim, elegantan, utegnut, uvijek s kravatom, u skupom odijelu koje mu je stajalo kao saliveno, djelovao je kao Gordon Gekkko, menadžerska barakuda koju u filmu “Wall Street” glumi Michael Douglas.

Život bez stresa

Političku liniju Orešković je zadržao, ali onu drugu nije. Na Markovu trgu naš tehnički premijer nije zaradio neki novac, premijerska je plaća prema njegovim prihodima iz Teve džeparac, ali je kao premijer zaradio solidan trbuščić.

Fotografije nastale ovih dana na Hvaru otkrivaju nepoznate dimenzije Tima Oreškovića - ovdje nema ni traga onom vazda zakopčanome menadžeru s kravatom, čovjeku distanciranom od javnosti. Na ovim fotografijama premijer je običan čovjek, lik iz naroda, u T majici, papučama i kratkim hlačama. Bolji poznavatelji Tima Oreškovića kažu da je on, kad skine masku, bonvivan, ljubitelj ugodnog života, zabave, skupih cigara, opuštanja... To se ovdje i vidi iz priloženog.

Tehnički premijer na odmoru na Hvaru - koji provodi u bivšoj vili Vladimira Bakarića, u kojoj je odmore provodio i Stjepan Mesić - prema svemu sudeći dodatno se opustio. Život bez stresa, odmor i napitak od hmelja, poznatiji kao pivo, dodatno su zaokružili njegov abdomen.

Tihomir Orešković

Čitatelja koji ga je fotografirao na Hvaru dojmio se zaokruženi pivski trbuščić tehničkog premijera.

Izgledao je gud, gud, gud

- Izgledao je jako opušteno. Sjedio je s obitelji i pio - rekao nam je čitatelj koji je u utorak na Hvaru vidio premijera na odlasku.

U popodnevnim satima Orešković je s obitelji došao u restoran Bilo idro u mjestu Sveta Nedjelja na Hvaru. Ondje se zadržao nešto malo manje od dva sata. Sjedio je i pio, a kasnije razgovarao s vlasnikom restorana. Prema riječima našeg čitatelja, Orešković je izgledao jako opušteno i bezbrižno. Imao je standardnu pratnju, par zaštitara koji su bili obučeni u civilne odore. Nakon toga Orešković se s obitelji zaputio prema restoranu Tamaris, gdje je također razgovarao s tamošnjim gazdom Juricom Milatićem.

Orešković

Politika godi ali i deblja

Orešković nije izuzetak. Zoran Milanović kao premijer također je stekao ponešto trbuha, a i vrat mu je zadebljan. Ivo Sanader također je svojedobno preuzeo premijersku dužnost manekenski vitak, ali je slatki život uzeo svoj danak, pa je na kraju mandata - kad je izrekao glasovitu rečenicu: “Ja sam svoju dionicu završio” - bio znatno teži. Žene u ovom nabrajanju promjena možemo zaobići, no većina naših istaknutih dužnosnica na visokoj poziciji svakako nije smršavjela. U našoj političkoj eliti postoje i izuzeci. Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u zadnje je vrijeme jako stesala liniju pa sad - u već prepoznatljivu modnom stilu, koji je u Hrvatskoj jedinstven - izaziva oduševljenje dojmljivim outfitom.

Stjepan Mesić, veteran hrvatske politike, u pogledu težine stalno slijedi istu liniju, što se ne bi moglo reći i za njegova ideološka vrludanja. Čini se da je od dana kad je ušao u visoku politiku, početkom devedesetih, do danas zadržao istu kilažu. Oreškovićev kabinet nije htio komentirati trbuščić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 76

VIDEO

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija:  Prošlo je dosta vremena otkad je umro
UŽAS U ZAGREBU

U stanu na Trešnjevci pronašli tijelo muškarca. Policija: Prošlo je dosta vremena otkad je umro

U petak navečer policija je u stanu na Trešnjevci pronašla tijelo muške osobe. Još nije poznat uzrok smrti...

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem
PRIČA O BARTULICI

Kako je bezvezni činovnik s komičnom frizurom završio u crvenom Ferrariju s kriminalcem

Plus+ Stephen Nikola Bartulica u devedesetima se pojavio u Hrvatskoj. Tada je počeo njegov uspon od Ministarstva vanjskih poslova do EU parlamenta
Pijani 70-godišnjak lopatom lupao po autu pa pokušao ubiti člana obitelji. Teško je ozlijeđen
STRAVA KOD DUGOG SELA

Pijani 70-godišnjak lopatom lupao po autu pa pokušao ubiti člana obitelji. Teško je ozlijeđen

Osumnjičeni 70-godišnjak je uhićen i priveden na kriminalističko istraživanje, objavila je Policijska uprava zagrebačka.