News

Komentari 14

Tinejdžer zadavio nastavnicu? Odala ga plava kanta za smeće

Tinejdžer zadavio nastavnicu? Odala ga plava kanta za smeće

Prošlog je tjedna na groblju u Lancashireu slučajni prolaznik pronašao beživotno tijelo Lindsay Birbeck, asistentice u nastavi. Istraga je pokazala da je ugušena, a glavni osumnjičenik je tinejdžer.

Sjeverozapad Engleske prošlog je tjedna šokirala vijest o beživotnom tijelu 47-godišnjakinje pronađenom na lokalnom groblju u Accringtonu. Obdukcijom je utvrđeno da je žena ugušena, a policija je odmah zamolila javnost da im se javi svatko tko misli da bi mogao imati nekakve informacije. 

Odaziv je bio ogroman, a policija je ubrzo objavila i snimku osumnjičenika - mladića koji je vukao veliku plavu kantu za smeće. Naime, policija je utvrdila da se na groblju, nedaleko od tijela nesretne 47-godišnjakinje, nalazila kanta za smeće koja nije pripadala tamo. 

Britanski mediji javljaju da je glavni osumnjičenik upravo uhićen i ispitan. Njegov identitet nije poznat, a radi se o 16-godišnjaku, piše Independent

- Želio bih se javiti svima koji su nam se javili s informacijama. Iako smo uhitili osumnjičenika, naša istraga traje i dalje te pozivam sve koji bi mogli imati nekakve informacije da nam se jave, rekao je Andy Cribbin, glavni istražitelj na slučaju. 

- Apeliram na javnost da se ne spekulira i da budu obzirni s komentiranjem slučaja, posebno na društvenim mrežama jer to utječe na obitelj, ali i na istragu, objasnio je. Lindsay Birbeck, inače asistentica u nastavi, posljednji je put viđena 12. kolovoza u selu Huncoat, gdje je i živjela. Snimka na kojoj osumnjičenik vuče kantu za smeće nastala je 17. kolovoza. 

 

Najčitaniji članci