News

Komentari 1

Tinejdžericu na raftingu napao krokodil: 'Vodiči su mi rekli da je rijeka sigurna za kupanje'

Tinejdžericu na raftingu napao krokodil: 'Vodiči su mi rekli da je rijeka sigurna za kupanje'

Studenticu iz Velike Britanije je tijekom raftinga napao krokodil. Bilo je užasno, krvi posvuda, samo smo se nadali da će preživjeti, rekao je prijatelj

Amelie Osborn Smith, osamnaestogodišnja studentica iz Velike Britanije, uživala je na raftingu na rijeci Zambezi (Viktorijini slapovi) kada ju je napao golemi krokodil. Vodiči su joj rekli da je rijeka sigurna za kupanje, prenosi DailyMail.

Od toga dana pati od noćnih mora, s mukom se prisjeća užasnog incidenta.

Otac tinejdžerice je rekao da je naslonila nogu na bok čamca kada ju je krokodil ugrizao oko lista i odvukao pod vodu.

- U toj situaciji ne možete ni razmišljati. Ljudi kažu kako vam život bljesne pred očima, ali nije tako. Samo razmišljate kako ste se uopće izvukli iz ovakve situacije. Imala sam puno sreće - priča Amelie.

Unatoč strašnim ozljedama, tinejdžerica je rekla da će se vratiti nakon što se potpuno oporavi i ne vjeruje kako će ju jedan incident zaustaviti.

– Ako živite misleći da ćete požaliti zbog svega, nikada nećete imati ispunjen život. - nastavila je.

Amelie je spašena samo zbog brze reakcije svog prijatelja koji je skočio u vodu i životinju bijesno udarao šakom po njušci dok je nije pustio. Avionom su je odvezli u bolnicu u Lusaki na operaciju koja joj je spasila život.

– Kada se nesreća dogodila u potpunosti sam prihvatila činjenicu da ću ostati bez stopala. Liječnici su mi kasnije rekli da će moje stopalo biti dobro i da ću moći hodati. To mi je bilo veliko olakšanje. – rekla je.

Ameliena baka je stala dan i noć uz svoju unuku u bolnici dok nije bila sigurna da će sve biti u redu.

– Sada je puno bolje. Prva dva – tri dana su bila jako loša. – izjavila je.

Amelien otac dodao je kako je pokazala veliku hrabrost i da se odbila pokoriti krokodilu.

– Čim se dogodio napad, svi su skočili u vodu i pokušali ju osloboditi. Vodiči i kolege splavari su također skočili u rijeku. Na kraju je krokodil odustao i povukli su je natrag u čamac - nadodao je.

– Bila je je u prilično lošem stanju. Zamotali su ju najbolje što su mogli prije dolaska hitne medicinske evakuacije. – nadodao je.

Glasnogovornik agencije potvrdio je da je Amelie bila na putovanju s njima, ali je odbio komentirati dodatne detalje.

Ovaj dio rijeke Zambezi odmah ispod slapova inače se smatra najsigurnijim za uživanje jer krokodili preferiraju mirnije dijelove nizvodno.

Najčitaniji članci