Obavijesti

News

Komentari 9

'Tisak neće izumrijeti, morat će se prilagoditi i promijeniti'

'Tisak neće izumrijeti, morat će se prilagoditi i promijeniti'
9

U 24sata imamo 135 novih funkcija koje u zadnjih pet godina nisu ni postojale - rekla je direktorica prodaje 24sata Mirjana Glavak. Dodala je kako se to ne događa slučajno već planski...

VIDEO

Tisak neće izumrijeti. Morat će se prilagoditi i promijeniti, ali će i dalje imati svoje čitatelje, sukus je sudionika panela 'New revenue projekti' na 11. Weekend media festivalu u Rovinju. Na panelu koji je vodila Manuela Šola, vlasnica Komunikacijskog laboratorija, sudjelovali su Mirjana Glavak, direktorica prodaje 24sata, Ivana Galić Baksa s Nove TV, Uroš Hakl iz slovenske Večer Skupine i Robert Čoban iz srpske medijske tvrtke Color Press Groupe.

Sudionici su razgovarali o novim trendovima i kako se vremena mijenjaju pa se mediji trebaju prilagođavati čitateljima.

- Kriza je u 24sata došla kao ogledalo.U Styria grupi smo imali sreću s projektom Incubator u kojem podržavamo inovativne ideje poput JoomBoosa i Miss7. Digitalizacija znači tehnologija. U 24sata imamo 135 novih funkcija koje u zadnjih pet godina nisu ni postojale - rekla je Glavak. Dodala je kako se to ne događa slučajno već planski.

Rovinj: Weekend Media Festival, panel diskusija New revenue projekti

- Ako se ne investira u nove vrijednosti što čitatelji traže, onda vas nema - rekla je direktorica prodaje 24sata. Na to se nadovezao Čoban:

- Mediji su prije 10-ak godina pretrpjeli dva udarca. Jedan je globalna kriza, a drugi pojava pametnih telefona što je potpuno promijenilo percepciju medija i zbog toga su potrebne nove ideje.

Mirjana je dodala kako je jedna od novijih stvari projekt 24sata konferencija 'Bolje obrazovanje, bolja Hrvatska' u kojem 'sukobljavaju' ministre, vladu, stručnjake.

- Tu su uključeni novi kreativni ljudi koji imaju ideju i koncept. Mogli bismo reći da imaju neki svoj jezik koji starije kolege ponekad ne razumiju, ali uz dobru ideju i koncept i pomoć pravog mentora, to se može realizirati. Zbog toga imamo škole i edukacije te jaki sustav mentorstva - rekla je Glavak.

Rovinj: Weekend Media Festival, panel diskusija New revenue projekti

Navela je i, također velike projekte 24sata, 'Nestali' i 'Ponos Hrvatske'. Projekti su to za 'male i obične ljude'. Neki još tragaju za nestalima u Domovinskom ratu, a nagrada 'Ponos Hrvatske' dodjeljuje se nepoznatim ljudima koji su svojim herojskim činom napravili dobro djelo.

- To su priče koje često zaslužuju naslovnicu. Ponos Hrvatske već 14 godina glorificira dobra djela. U tom projektu surađujemo s televizijom i drugim institucijama - rekla je Glavak. Slovenski sudionik Hakl složio se da su upravo takvi projekti budućnost medija i novinarstva.

Rovinj: Weekend Media Festival, panel diskusija New revenue projekti

- To se posebice odnosi na tiskane medije odnosno dnevne novine. Neće se moći više prenositi što se dogodilo dan ranije nego će morati ponuditi svoj ekskluzivni sadržaj da privuku čitatelje - zaključio je.   

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"